AcasăNewsCSAT a aprobat intrarea militarilor portughezi pe teritoriul Romaniei

CSAT a aprobat intrarea militarilor portughezi pe teritoriul Romaniei

sursa foto: romaniatv.net

Marti a avut loc, la Palatul Cotroceni, prima sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii din mandatul presedintelui Klaus Iohannis.

sursa foto: romaniatv.net

La sedinta au participat toti factorii de decizie in frunte cu premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, si Eduard Hellvig, noul sef al Serviciului Roman de Informatii.

Printre altele s-a decis aprobarea propunerii referitoare la intrarea si stationarea pe teritoriul Romaniei, in perioada mai-iunie 2015, a unor forte si mijloace ale armatei portugheze, avand in compunere patru aeronave F16 Falcon si personalul aferent (aproximativ 150 militari si civili).

Militarii portughezi au ca scop pregatirea si desfasurarea misiunilor de Politie Aeriana NATO.

In cadrul sedintei de marti s-a analizat si starea de securitate din Ucraina si implicatiile pentru Romania. „Membrii Consiliului au apreciat ca sprijinul consecvent al Romaniei pentru Ucraina, de la declansarea crizei, a marcat o deschidere fara precedent a autoritatilor de la Kiev fata de cooperarea bilaterala cu Romania”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

In plus, „membrii Consiliului au remarcat ca decizia de crestere a bugetului alocat apararii la nivelul de 2% din PIB pana in anul 2017, urmare a consensului obtinut din partea tuturor partidelor parlamentare, va asigura revigorarea programelor majore privind transformarea, dezvoltarea si inzestrarea Armatei Romaniei si va reprezenta si o oportunitate certa pentru industria de aparare”.

author avatar
Cristi Ionita
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger