AcasăNewsCRP: Cerem ca ziaristii sa fie protejati de fortele de ordine. Agresiunile...

CRP: Cerem ca ziaristii sa fie protejati de fortele de ordine. Agresiunile asupra lor nu se justifica

(foto: Diana Stoica)

Clubul Roman de Presa (CRP) cere Ministerului Administratiei si Internelor si Jandarmeriei Romane protectie pentru ziaristii care isi exercita profesia in timpul protestelor civice si considera ca agresiunile asupra lor, din partea fortelor de ordine si a manifestantilor violenti, sunt nejustificate.

(foto: Diana Stoica)

„Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa va remite un protest oficial conducerilor Ministerului Administratiei si Internelor si Jandarmeriei Romane in care va cere protectie pentru ziaristi din partea fortelor de ordine”, a declarat, luni, presedintele Clubului Roman de Presa, Indira Crasnea.

„Clubul Roman de Presa isi exprima ingrijorarea fata de unele actiuni excesive ale fortelor de ordine, care au vizat, in ultimele zile, ziaristii aflati in exercitarea profesiei. Consideram ca aceste exercitii de forta asupra reporterilor, cameramanilor, fotoreporterilor nu au nicio justificare, la fel si cele ale manifestantilor violenti si nu contribuie in niciun fel la mentinerea unui climat decent al protestelor civice”, a mai spus presedintele CRP.

Crasnea a mai declarat ca „agresiunile deliberate asupra ziaristilor care desfasoara activitati de teren si care poarta la vedere legitimatii de presa sau alte insemne ale profesiei sunt straine de un mod de interventie profesionist al fortelor de ordine”.

author avatar
National
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger