AcasăNewsCriza politica ingroapa moneda nationala. Leul, calcat in picioare de monedele straine!

Criza politica ingroapa moneda nationala. Leul, calcat in picioare de monedele straine!

Cum era de asteptat, criza politica ce a acaparat Romania, inca din urma cu cateva zile, a afectat cursul valutar si moneda nationala.

In scadere evidenta inca de vineri, cand s-a anuntat ca premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru comiterea mai multor infractiuni, leul a atins, luni, cote inimaginabile.

Ca urma a instabilitatii ivite, moneda euro a ajuns sa fie cotata la peste 4,46 de lei, dolarul a depasit bariera de 4 lei, iar francul elvetian se indreapta cu pasi mari spre 4,3 lei.

Luni, cel mai mult teren castigat in disputa cu leul s-a inregistrat in dreptul lirei sterline si a dolarului canadian. Lira sterlina a depasit bariera de 6,1 lei, castigand aproape sase bani fata de cursul afisat vineri. Dolarul canadian a castigat si el aproape sapte bani si este cotat la peste 3,2 lei.

Fata de joi, 4 iunie, moneda euro a castigat aproape trei bani fata de leu, dolarul american a castigat aproape 10 bani fata de leu, francul elvetian a castigat si el aproape sase bani, iar lira sterlina a castigat mai mult de sapte bani.

Singurele care au pierdut teren, luni, fata de leu sunt lira turceasca si forintul maghiar.

author avatar
Cristi Ionita
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger