AcasăNewsCriza mai dureaza 20 de ani

Criza mai dureaza 20 de ani

Wolfgang Munchau vrea o reforma fiscala in UE

Liderii UE incearca sa dea semnale privind revenirea economiei, dar analistii arunca „bomba”: criza din zona euro va mai dura 20 de ani.

Wolfgang Munchau vrea o reforma fiscala in UE

Reputatul economist Wolfgang Munchau a publicat in Financial Times o analiza extrem de pesimista, referitoare la gravele probleme generate de actuala criza din zona euro. Munchau sustine ca asa-numita uniune bancara propusa la ultimul summit de la Bruxelles este doar o intelegere verbala, care oricum nu ar rezolva problema, atata vreme cat nu se face o uniune fiscala, singura in masura sa disciplineze finantele europene.

S-a rezolvat: nu se poate!

Analistul spune insa ca, si daca se va aplica uniunea bancara, aceasta va include cel mult 25 dintre cele mai mari banci din UE, iar celelalte vor ramane in supravegherea statelor lor, scapand de disciplina financiara comunitara. Munchau spune ca o reforma fiscala ar dura 20 de ani, dar problemele zonei euro tot nu s-ar rezolva in acest timp. Analistul sustine ca recentul summit de la Bruxelles a fost intr-adevar o intalnire istorica, deoarece a „stabilit” un singur lucru: zona euro nu va putea rezolva criza.

author avatar
Arpad Dobre
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger