AcasăNewsCriza gunoiului din sectorul 1. Primarul Armand, anunț de ultim moment. Notificare...

Criza gunoiului din sectorul 1. Primarul Armand, anunț de ultim moment. Notificare către Romprest: ”În caz contrar…”

Criza gunoiului din sectorul 1. Primarul Armand, anunț de ultim moment. Notificare către Romprest: ”În caz contrar...” (sursa foto: Facebook/Clotilde Armand)

Locuitorii sectorului 1 nutresc speranța că sacii cu gunoaie menajere, cartoanele, dar și alte deșeuri – inclusiv elemente de mobilier sau alte obiecte care au zăcut aruncate la colț de stradă – ar putea să dispară, într-un final, din peisaj, în perioada următoare. Nu de alta, dar situația nu e deranjantă doar la nivel vizual, ci și olfactiv, mai ales că în ultimele zile a tot plouat. Și e deja mijloc de iunie, prima lună de vară.

Mai nou, primarul sectorului 1 a anunțat, miercuri, 16 iunie, că gunoiul a început să fie ridicat. ”Primăria Sectorului 1 a reușit să deschidă astăzi dimineață porțile sortatorilor și să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi”, a scris Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

Armand anunță o notificare către Romprest

Și tot în cadrul mesajului postat în această a treia zi a săptămânii, edilul Armand face și un ”scurt istoric” al situației, arătând cu degetul în direcția companiei Romprest. Mai mult, primarul sectorului 1 susține că instituția pe care o conduce a și notificat compania de salubritate.

”Operatorul de salubritate nu și-a plătit sortatorii. Sortatorii și-au închis porțile și operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege și de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluție să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeți? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Și au urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluții. Și am găsit.

Tot astăzi, Primăria Sectorului 1 a notificat Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept”, avertizează Clotilde Armand.

Compania de salubrizare: Romprest va mobiliza toată flota operațională

Reprezentanții companiei de salubrizare au transmis, la rândul lor, un mesaj, în cursul serii de marți, anunțând că se sună mobilizarea pentru a se colecta deșeurile.

”Având în vedere că în seara zilei de 15.06.2021 am fost informați privind reluarea prestației de către operatorul de sortare agreat Rom Waste Solutions SA, Romprest va putea preda la stație deșeurile care în prezent blochează autospecialele și echipamentele alocate serviciului, urmând a reveni la regim normal de colectare a deșeurilor pe rază administrativă a Sectorului 1. Romprest va mobiliza toată flota operațională pentru a colecta deșeurile adunate în depozite necontrolate.

Adresăm un apel la înțelegere și colaborare către populație și către Poliția Locală pentru a sprijini operatorul în demersul sau de a asigura serviciul în regim de normalitate în aria delegată”, se menționează într-o informare postată pe site-ul companiei Romprest.

328 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger