AcasăNewsCriza financiara si falimente in lant in UE

Criza financiara si falimente in lant in UE

”Artizanii” salvarii zonei euro, Nicolas Sarkozy si Angela Merkel, ar putea ajunge ”la cutite” in cazul unei noi crize economice in UE

Zvonurile alarmiste privind o noua recesiune mondiala, alimentate de analistii americani, incep sa fie confirmate de expertii europeni. Acestia se tem de prabusirea zonei euro.

”Artizanii” salvarii zonei euro, Nicolas Sarkozy si Angela Merkel, ar putea ajunge ”la cutite” in cazul unei noi crize economice in UE

Daca pana nu demult doar analistii americani atentionau asupra unei posibile caderi economice mondiale din cauza UE, acum si omologii lor britanici si germani admit ca problemele din zona euro se pot agrava. Expertii sustin ca acest lucru poate initia o noua recesiune economica la nivel global.

Inteleptii germani confirma

Cotidianul economic german „Handelsblatt” atrage atentia ca grupul de experti germani, supranumit ”inteleptii economiei”, nu exclude agravarea crizei din zona euro. Grupul, care ofera sfaturi si expertiza in domeniu guvernului de la Berlin, estimeaza ca UE este departe de a fi depasit criza financiara si o eventuala – si previzibila – inrautatire a situatiei economice din statele UE aflate in dificultate (Grecia, Spania, Italia) poate duce la prabusirea zonei euro. Acest fapt poate declansa o criza globala, asa cum arata si o analiza efectuata de britanicii de la Centrul pentru Studiul Inovatiei Financiare (CSFI), in asociere cu analistii de la PricewaterhouseCoopers (PwC).

Recesiunea, bau-bau pentru bancheri

Potrivit unui sondaj realizat printre bancheri de catre CSFI si PwC, riscul recesiunii economice se afla pe primul loc in topul temerilor finantistilor lumii. Acestia se asteapta la un nou val de falimente bancare si nationalizari. Principala cauza a acestei ingrijorari o reprezinta criza din zona euro, care ar putea duce la intrarea in incapacitate de plata a mai multor tari. Bancherii se tem ca prabusirea zonei euro va afecta intreaga lume.

Statul Wyoming se pregateste de secesiune

Guvernatorul statului Wyoming, Matt Mead (stanga), in vizita la Guantanamo

Reprezentantii statului american Wyoming isi pun creierele la treaba pentru a gandi o legislatie care sa protejeze populatia, in cazul in care se va prabusi complet sistemul politic si economic federal. House Bill 85 prevede infiintarea unei  celule de criza, care sa propuna masuri pentru protejarea statului Wyoming, plecand de la ipoteza aparitiei unor probleme grave privind aprovizionarea cu alimente si cu energie electrica, pana la prabusirea totala a guvernului federal.

Reprezentantii statului au in vedere chiar si emiterea de moneda proprie, „alternativa”, daca e cazul! Sponsorul acestei actiuni, senatorul republican David Miller, considera ca este necesar ca Wyoming sa-si protejeze economia si finantele, care sunt inca in parametri optimi. Ei, frate frate, dar branza-i pe bani!

Arpad Dobre / Adina Mutar

author avatar
eNational
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger