La Bruxelles, patronii unor restaurante sting luminile și fac economie de energie, arătându-le clienților cum ar fi viitorul fără gaze și electricitate.
Cam pe aceeași linie merg și patronii unor localuri din Sibiu, care s-au gândit la mai multe măsuri prin care să facă economie.
Restaurentele din Sibiu închid la orele prânzului
Schimbarea programului este una dintre cele mai întâlnite măsuri de economisire la care se gândesc restaurantele din Sibiu. Unele își propun să reducă programul, sau chiar au făcut-o deja. Un restaurant, spre exemplu, nu va mai fi deschis la orele prânzului, așa cum obișnuise clienții, ci va deschide începând cu ora 16:00.
„Noi am modificat programul și urmează să schimbăm și locația. Am luat aceste decizii din cauza consumurilor mari și a lipsei clienților la orele prânzului. De asemenea, din cauza orelor puține de lucru, unii angajați au mai plecat acasă. Este destul de greu, și cu pandemia, și cu scumpirile. Sperăm ca pe viitor să fie mai bine. Restaurantul se va muta din luna noiembrie pe strada Zaharia Boiu, la numărul 3”, a declarat angajata unui astfel de local, potrivit Ora de Sibiu.
Alții spun că nu se gândesc la modificarea programului pentru reducerea cheltuielilor cu gazul și curentul electric, ci mai degrabă o să încerce să fie cât mai „cumpătați” în ceea ce privește consumul de curent.