AcasăNewsCriza din EDUCAȚIE se adâncește. „Greva continuă”/Anunțul sindicatelor: „Avem nevoie de majorări,...

Criza din EDUCAȚIE se adâncește. „Greva continuă”/Anunțul sindicatelor: „Avem nevoie de majorări, nu de…”

sursa foto: Facebook/Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

Membrii federațiilor sindicate din Învățământ au transmis un mesaj de ultimă oră, la o zi după ce au avut discuții, la Cotroceni, cu Klaus Iohannis, pe fondul protestului major ce a avut loc, marți, în Capitală. „Greva continuă” – au transmis liderii sindicali.

Cadrele didactice nu renunță, așadar, la grevă. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” transmit că, în urma consultărilor cu organizațiile sindicale afiliate, „au decis să nu semneze niciun acord, fie el și unul girat” de către șeful statului.

„Au decis să nu semneze niciun acord”

„Mesajul colegilor care sunt în grevă este clar: Greva continuă!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun acord, fie el și unul girat de Președintele României.

Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor”, potrivit unui comunicat de presă semnat de Simion Hăncescu și Marius Nistor.

Citiți și: Oferta Guvernului şi a lui Iohannis pentru profesori: venit net de 4.000 de lei, în două tranșe

HAOS în Educaţie. GREVA continuă! Oferta pentru profesori: „vouchere”, ca la supermarket! Miting de amploare, azi

Solicitările cadrelor didactice

Conform aceleiași surse, solicitările sindicaliștilor au rămas aceleași: majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare și emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie (salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic).

În tot acest context e de precizat faptul că președintele Iohannis i-a chemat, miercuri, la Cotroceni pe liderii coaliției de guvernare pe tema grevei din Educație. Conform Administrației Prezidențiale, întrevederea va începe la ora 12. Rămâne de văzut care vor fi concluziile acestor discuții de miercuri și ce anunțuri se vor face după întrevederea de la Cotroceni.

author avatar
Andrei Coman