AcasăNewsCritici pe tema pestei porcine. Iohannis: situatia ne-a gasit nepregatiti

Critici pe tema pestei porcine. Iohannis: situatia ne-a gasit nepregatiti

Presedintele nu a precizat daca vorbeste in numele lui sau al romanilor

Aflat in Suceava in ziua in care s-a deschis oficial INDAGRA, cel mai important targ agricol din Romania, presedintele a transmis, prin intermediul unui consilier prezidential, un mesaj din care nu a lipsit o trimitere la pesta porcina africana.

Mesajul liderului de la Cotroceni a fost prezentat, asadar, miercuri dimineata, la deschiderea editiei cu numarul 23 a Targului International gazduit de Romexpo. „Sa nu uitam ca Romania va avea responsabilitatea, in perioada urmatoare, de a coordona stabilirea noii Politici Agricole Comune”, a subliniat Iohannis.

Strict legat de subiectul pestei porcine africane – boala care nu are leac si a afectat mai multe judete din tara – presedintele a adus in discutie faptul ca nu s-a reusit prevenirea virusului care afecteaza suinele.  „Cu totii ne dorim o crestere a performantelor in agricultura, in zootehnie, in industria alimentara. Fermierii si intreprinzatorii din sectorul agricol investesc continuu in cresterea competitivitatii si adaptarea la exigentele pietei. Tocmai de aceea, ei asteapta o gestiune responsabila, din partea statului, a problemelor sau situatiilor de urgenta care tin de competenta autoritatilor nationale. In acest sens, era imperativ pentru Romania sa se fi reusit prevenirea pestei porcine africane, fenomen care s-a extins agresiv si necontrolat. In ciuda precedentelor si a avertismentelor, situatia ne-a gasit nepregatiti, inca o data, in fata celui mai grav flagel cu care s-a confruntat zootehnia romaneasca in ultimii ani. Sper, pentru viitor, ca aceasta va fi o lectie invatata, care va conduce la actiuni si decizii responsabile, astfel incat pagubele sa fie evitate iar resursele bugetare sa fie alocate nu pentru despagubiri, ci pentru investitii”, a punctat Iohannis.

114 afisari

1 COMENTARIU

  1. Opinați că președintele Iohannis ar trebui să verifice dacă armata este implicată în „bătălii câștigătoare”, cu porcii din gospodăriile populației pentru combaterea pestei porcine, în echipe mixte cu alte instituții ale statului, precum procurorii cu serviciile secrete în combaterea corupției ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger