AcasăNewsCristoiu si Gabriel Oprea au dat cu subsemnatul in dosarele lui Kovesi

Cristoiu si Gabriel Oprea au dat cu subsemnatul in dosarele lui Kovesi

Ion Cristoiu acorda un interviu pentru ziarul Adevarul, la locuinta sa din Bucuresti, miercuri, 18 septembrie 2013. (Eduard Enea)

Procurorii din Sectia speciala pentru investigarea magistratilor si-au suflecat manecile si s-au apucat de treaba. Acestia i-au chemat, ieri, la audieri, pe cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu si pe fostul vicepremier, Gabriel Oprea. Cei doi au dat cu subsemnatul ca martori in dosarele deschise pe numele fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi.  Cristoiu a fost solicitat sa spuna daca poza care se afla in dosarul cunoscut drept cel al ”aducerii in tara a lui Nicolae Popa”, este cea pe care a vazut-o in telefonul lui Sebastian Gita, denuntator in acesta cauza. Iar fostul vicepremieri a fost intrebat despre rasunatorul caz ”sufrageria lui Oprea”, tot in acelasi dosar.

Gabriel Oprea a fost audiat in dosarul deschis pe numele fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi, in urma plangerii depuse impotriva acesteia de fostul perlamentar Sebastian Ghita. Intrebat daca la reuniunea din sufragerie din 2009 l-a invitat si pe Ghita, Gabriel Oprea a spus ca nu-si mai aminteste, mentionand ca a fost o cina privata care nu a incalcat nicio lege. ”A fost o cina privata care nu incalca nicio lege. Un cetatean roman a facut o plangere si am fost chemat ca martor.  Nu pot sa dau nume. Este un dosar in curs. E posibil sa il fi invitat la cina in sufrageria mea. In toate functiile pe care le-am detinut am sprijinit justitia. Cred ca Romania are nevoie de o justitie puternica, nu una care incalca legea”, a declarat Gabriel Oprea la iesire.

Cristoiu a recunoscut

Maestrul Ion Cristoiu a dat si el cu subsemnatul, ca martor, in fata procurorilor de la Sectia Speciala in dosarul lui Kovesi. Jurnalistul a vazut, in timpul unui interviu cu Sebastian Ghita, realizat in Serbia, o fotografie care ar demonstra relatia apropiata dintre fosta sefa DNA si Ghita. Maestrul a precizat ca fotografia pe care a vazut-o in telefonul fostului parlamentar este una si aceeasi cu cea care se afla la dosar si ca sunt mai multe cadre. Jurnalistul a adaugat ca in imagini apar Kovesi, socrul lui Ghita si cateva alte persoane. Jurnalistul a povestit ca fotografia celebra o arata pe Laura Codruta Kovesi si intr-un selfie, alaturi de mama lui Sebastian Ghita si fosta sotie a acestuia. Fotografia este realizata intr-o crama, in fata unor butoaie. Intrebat inainte sa intre la audieri, jurnalistul a spus: “Este greu sa patrunzi in mintea procurorilor cred ca si Shakespeare ar esua cand vorbim de procurori, presupun ca sunt chemat ca martor pentru a confirma ca poza pusa la dosar de catre Sebastian Ghita, impreuna cu denuntul este cea care mi s-a aratat de Ghita. Probabil ca multi se vor intreba de ce mai este nevoie de Ion Cristoiu cata vreme fotografia este la dosar. Repet- incercand sa fiu un Shakespeare- presupun ca procurorii Sectiei vor sa vada daca fotografia la care m-am referit eu public si am invocat-o in timpul interviului este cea de la dosar. Asta deoarece – presupun- dupa interviu, Codruta Kovesi a sustinut ca nu exista asa ceva. Una dintre acuzatiile de la dosar este de marturie mincinoasa”, a declarat Ion Cristoiu.

Dosarele lui Ghita

Fostul parlamentar a depus mai multe plangeri pe numele fostei sefe a DNA. Ghita a fost cercetat in cinci dosare deschise pe numele sau de procurorii de la asa zisa ”unitatea de elita” din Ploiesti, condusa la acel moment de procurorii care au fost dati afara din DNA, Lucian Onea si Mircea Negulescu, zis Portocala. Sebastian Ghita a plecat din tara in noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 in Serbia. Omul de afaceri a declarat, intr-un interviu pentru jurnalistul Ion Cristoiu, ca a plecat din tara pentru ca se temea pentru propria viata.

author avatar
Ramona Feraru
334 afisari

2 COMENTARII

  1. ” Maestrul ” Ion Cristoiu?! Hai, că la prostie și snobism nu vă întrece nimeni. În ce e maestru sîsîilă Cristoiu, fost turnător? Un profitor, că de talent nici nu poate fi vorba. Oprea? Alt zero barat, și ăsta, un parvenit incult, cu morgă penibilă, făcut general la apelul bocancilor. Lume bună.

  2. Sa fim sseriosi. Maistru a crezut ca suna mascati ca la nenea Gigi cand conducea masina nenea Gigi iar mascatii veneau dupa nenea Gigi. Maistre mascatii nu suna sparge usi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger