AcasăNewsCristina Tarcea, aviz unanim de la CSM pentru sefia Instantei Supreme

Cristina Tarcea, aviz unanim de la CSM pentru sefia Instantei Supreme

Sunt mari sanse ca, in urmatorii ani, Curtea Suprema sa aiba in frunte tot o femeie judecator. Este vorba despre vicepresedintele ICCJ, care asigura interimatul in fruntea forului dupa ce Livia Stanciu a iesit la pensie.

Si spunem acest lucru avand in vedere ca unica aspiranta care a ales sa se inscrie in cursa pentru prima functie in cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a parcurs, cu brio, un pas procedural care o apropie de scaunul pe care, pana de curand, a stat judecatoarea Livia Stanciu, actualmente magistrat al Curtii Constitutionale.

Cu unanimitate de voturi, reprezentantii Sectiei pentru judecatori ai Consiliului Superior al Magistraturii au decis inaintarea propunerii de numire a Iuliei Cristina Tarcea in fruntea Inaltei Curti. Aceasta nominalizare va lua calea Cotrocenilor, ultimul cuvand in chestiunea numirii noii conduceri a Curtii Supreme apartinandu-i lui Klaus Iohannis.

In cazul in care Tarcea va primi unda verde in vederea instalarii la conducerea Curtii Supreme, va avea un mandat de trei ani, urmand sa exista o singura posibilitate de reinvestire pe acest post.

sursa foto: obiectiv.info

author avatar
Cristina Stefan
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger