AcasăNewsCristian Rizea: "Iohannis trebuie sa faca asta. Un an de inchisoare mi...

Cristian Rizea: „Iohannis trebuie sa faca asta. Un an de inchisoare mi se pare infiorator”

Deputatul Cristian Rizea a anuntat, duminica, faptul ca i-a solicitat presedintelui Klaus Iohannis sa o gratieze pe aradeanca ce zilele trecute si-a pierdut fiul in varsta de numai noua ani.

Cazul femeii respective a devenit celebru dupa ce angajatii de la Penitenciarul Arad au refuzat sa-i permita sa mearga la inmormantarea baietelului ei.

Femeia a fost condamnata la un an de inchisoare, cu executare, dupa ce a furat o jucarie de ziua de nastere a baietelului ei. Femeia a recurs la acest gest pentru ca nu avea posibilitatea financiara de a cumpara jucaria respectiva.

Baiatul de noua ani a ramas in grija bunicii, iar ulterior si-a pierdut viata dupa ce s-a inecat intr-un strand si a stat mai bine de doua saptamani in coma.

Femeia, incarcerata la Arad, a solicitat o permisie de 24 de ore pentru a participa la inmormantarea copilului. Initial, reprezentantii Penitenciarului Arad au refuzat sa-i ofere permisia respectiva, dar, ulterior, au revenit la sentimente mai bune si i-au permis femeii sa participe la inmormantare.

La patru zile de la inmormantare, deputatul Cristian Rizea i-a trimis o solicitare presedintelui Klaus Iohannis pentru gratierea femeii.

„Un an de inchisoare pentru o jucarie furata mi se pare infiorator. Domnul presedinte Klaus Iohannis trebuie sa faca asta. Trebuie sa o gratieze pe femeia respectiva. Macar cei de la Penitenciarul Arad au avut, in ceasul al 24-lea, decenta sa ii permita mamei sa mearga la inmormantarea baietelului ei. Cred ca presedintele Iohannis ar trebui sa o gratieze. Femeia asta merita sa aiba sansa la o viata normala”, a spus Rizea.

author avatar
Cristi Ionita
545 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger