AcasăNewsCristian Preda: "Romania, prezentata ca o dictatura in Parlamentul European

Cristian Preda: „Romania, prezentata ca o dictatura in Parlamentul European

Cristian Preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie, pe blog, ca este foarte posibil ca marti, in PE, Romania sa fie prezentata, in cele doua auditii publice organizate de deputatii din USL, „ca o dictatura care are de gand sa inunde spatiul mioritic cu cianura”.

Cristian Preda

„Maine (marti, n.r.) se va discuta despre Romania in cadrul Parlamentului European, in doua auditii publice organizate de deputatii din USL. Dimineata se va vorbi despre Rosia Montana, iar seara, despre situatia politica generala. Luand in seama mesajele deja transmise pe aceasta tema de catre membrii USL, este foarte posibil ca Romania sa fie prezentata ca o dictatura care are de gand sa inunde spatiul mioritic cu cianura. Unui observator extern superficial, care nu stie toate hatisurile si dedesubturile politicianismului de la noi, nu-i va fi prea greu sa asimileze ideea potrivit careia Romania e un fel de Belarus care lucreaza pe baze chimice necrutatoare. Ce poti sa opui unei asemenea fictiuni? Nu e oare absurd ca lupta pentru putere sa imbrace o asemenea forma?”, scrie Preda.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca liderii USL nu vor critica Guvernul, marti, la dezbaterea din Parlamentul European pe tema democratiei din Romania, ci se vor angaja ca vor adopta alt mod de guvernare decat cel actual. Ponta a spus, la inceputul BPN al PSD, ca la dezbaterea de marti din Parlamentul European reprezentantii USL nu vor sa aduca acuzatii actualului Guvern. „Vrem sa ne angajam politic pentru ce nu vom face noi dupa ce vom fi la putere: nu vom mai adopta legile prin angajarea raspunderii, nu vom mai muta in mod neconstitutional alegerile din vara in iarna, nu vom mai mai exercita controlul politic asupra Televiziunii Romane printr-o alta doamna Culcer a noastra, a USL, nu vom mai promova modificarile fundamentale ale organizarii administrative sau ale sistemului de vot in mod abuziv”, a declarat presedintele PSD.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la lansarea unui proiect european de catre BNS, ca USL va cere marti, in Parlamentul European, alocarea unui buget mai mare, dar mai realist pentru Romania pentru perioada 2014-2020. „Opozitia nu va taia niciun fond european, cum spunea primul-ministru. Dimpotriva, maine, in Parlamentul European, vom cere chiar un buget alocat Romaniei, in exercitiul 2014-2020, mai mare decat cel actual, dar mai realist”, a declarat Ponta.

Grupul liberal din Parlamentul European (ALDE), impreuna cu socialistii (S&D), organizeaza, marti, la Bruxelles, o dezbatere cu titlul “Democratia romana”, la care vor participa liderii celor doua grupuri, Guy Verhofstadt si Hannes Swoboda, presedintii celor trei partide de opozitie din Romania, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin.

author avatar
Ciprian Purice
280 afisari

2 COMENTARII

  1. E reply-ul meu la smecheria voastra care vreti ‘comentarii dar nu negative’.

    Da stiu, …comentariul astepta sa fie moderat, ca sa fie postat.Niciodata! Nu postati decit ce va e sustinere. Nu vreti critici. Pentru mine, destul ca il cititi, sa stiti ca stim totul, n-am uitat, gindim, si in an 2012, daca sperati ca nu.

  2. Istoria ca si moda se repeta.Traim vremuri ce se
    asamana cu timpul de pe vremea lui Cuza Voda.Atunci
    partidele au stiut ce sa aleaga,asa ar trebui sa
    procedeze si acum.Fara,,Grandoarea Cavalerismului,,
    -Sufletul meu LUI,Viata mea Regelui si ONOAREA mie
    ne scufundam si o sa patim mai rau ca grecii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger