AcasăNewsCristian Preda: PLD nu va recunoaste referendumul daca Guvernul va face modificari...

Cristian Preda: PLD nu va recunoaste referendumul daca Guvernul va face modificari privind desfasurarea lui

stirile-zilei.ro

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a declarat ca, in cazul in care Guvernul va aduce modificari privind desfasurarea procesului de votare, democrat – liberalii nu vor recunoaste referendumul.

stirile-zilei.ro

Cristian Preda, vice-presedinte PDL, a declarat marti ca, democrat-liberalii vor nu recunoaste referendumul daca Executivul va face modificari privind desfasurarea lui. Acesta si-a motivat afirmatia, aratand ca, potrivit legii, Guvernul nu mai am dreptul de a aduce schimbari modului de organizare a procesului de votare.

„Orice schimbare privind regulile de validare a referendumului, durata referendumului, stabilita la o zi, intervalul orar 08:00 – 20:00 ne duce in situatia de a nu recunoaste referendumul”, a spus Cristian Preda, citat de b1.ro.

Acesta a precizat ca, potrivit articolului 48 din Legea referendumului, masurile tehnico-organizatorice privitoare la referendumul national vor fi stabilite de catre Guvern in termen de 10 zile de la data anuntarii desfasurarii lui, respecativ la 16 iulie.

„Asta inseamna ca aceste masuri puteau fi stabilite pana pe 16 iulie. Asta inseamna ca planurile anuntate de ieri incoace referitoare la durata votarii sunt planuri in aer, nu mai pot fi luate asemenea masuri, pentru ca a expirat termenul pana la care Guvernul trebuia sa decida ceva. Speram ca Guvernul nu va proceda cum ne-a obisnuit in ultimele doua saptamani si anume sa incalce legea sau sa o modifice in cursul jocului. Cerem in mod explicit ca nu cumva vreo modificare referitoare la durata referendumului sa fie facuta. Daca se va intampla asa ceva, nu vom recunoaste referendumul”, a adaugat Cristian Preda.

author avatar
Ionut Zgimbau
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger