AcasăNewsCristian Preda cere demisia sefului Corpului de Control al premierului Victor Ponta

Cristian Preda cere demisia sefului Corpului de Control al premierului Victor Ponta

Europarlamentarul Cristian Preda cere demisia sefului Corpului de Control al premierului Victor Ponta, secretarul de stat Ion Lazar, pe care il acuza de efectuarea “la comanda” a unei anchete impotriva celor care au semnat petitia PMP privind cresterea accizei la carburanti.

“Ieri, asa cum stiti, s-a anuntat public faptul ca Victor Ponta a cerut Corpului de Control sa intimideze cetatenii anchetandu-i in legatura cu semnatura pe o petitie pe care am adresat-o Guvernului (…). Cerem de altfel demisia secretarului de stat Ion Lazar fiindca este inacceptabil ca misiunea Corpului de Control sa fie deturnata pentru a intimida cetatenii”, a declarat Cristian Preda, potrivit b1.ro.

Europarlamentarul a precizat ca misiunea Corpului de Control a fost deturnata in folosul personal al premierului Ponta.

“In aceasta tara institutiile nu trebuie sa raspunda unor comenzi personale ilegale deoarece legea care organizeaza Corpul de Control nu da voie acestui organism sa caute cetateni particulari care sunt nemultumiti, care protesteaza. Legea impinge Corpul de Control sa ancheteze activitatea ministerelor si agentiilor guvernamentale, controlul companiilor de stat, nu al cetatenilor”, a mai spus Cristian Preda.

Corpul de Control al prim-ministrului a gasit o serie de nereguli in listele cu semnaturi ale petitiei PMP impotriva accizei suplimentare la combustibil si va sesiza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Foto: cotidianul.ro

author avatar
Alina Costache
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger