AcasăNewsCristian Preda, atac la Mircea Geoana: Un demagog

Cristian Preda, atac la Mircea Geoana: Un demagog

stirile-zilei.ro

Cristian Preda, europarlamentar, il acuza pe Mircea Geoana de demagogie, spunand despre acesta ca prezinta lucrurile intr-un „ambalaj care se vrea stralucitor”.

stirile-zilei.ro

Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca Mircea Geoana, fost candidat la presedintie, este un demagog in adevaratul sens al cuvantului, acesta incercand sa prezinta orice situatie intr-un „ambalaj care se vrea stralucitor”.

Mircea Geoana e ilustrarea perfecta a demagogului, in sensul prim al acestui termen. Adica ilustrarea acelui politician care flateaza pasiunile si obsesiile multimii. Desi imprumuta un aer savant – in fond, e si el doctor, cu o teza elaborata in perioada in care era ministru de externe! – Geoana vaneaza locurile comune produse in spatiul public si le distribuie intr-un ambalaj care se vrea stralucitor”, scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Democrat liberalul Cristian Preda a prezentat si doua situatii in care Mircea Geoana, „conducator de teze auto-desmnat” a preluat controlul discutiei, extinzand „elogiul academic” la diferite relatari „efemere”.

„L-am vazut pe PSD la presedintie a sustinut ca realizatorul tv ar putea primi un doctorat pentru demonstratia facuta. Conducatorul de teze auto-desemnat nu s-a oprit aici. Imediat ce Mircea Diaconu, prezent si el in emisiunea cu pricina, a povestit ca taranii dintr-o comuna pe care o vizitase discutau ingrijorati despre referendum, Geoana a extins elogiul academic la carutele din relatarea efemerului ministru al culturii. Nu-mi venea sa cred ca nu e o gluma. Dar la Antena 3 nimeni nu glumeste!”, a prezentat Cristian Preda una dintre situatii.

Ulterior, spune europarlamentarul Cristian Preda, Mircea Geoana a atacat decizia Curtii Constitutionale, care a decis invalidarea referendumului, amennintandu-i pe judecatori ca si-au semnat „condamnarea”.

„A venit si decizia CCR. Mircea Geoana nu mai e asa de incantat de calitatea rationamentului juridic. Pentru senatorul de Dabuleni, cum ii place sa-si spuna, judecatorii CCR <<si-au semnat actul de condamnare>>. A vrut sa spuna probabil <<desfiintare>>, dar a iesit ceva mai amenintator prin imperfectiune, scrie Cristian Preda.

Acesta considera ca limbajul fostului candidat la presedintie se apropie de cel al presedintelui interimar, Crin Antonescu, cei doi readunc in prim plan „atmosfera” UNPR – PDSR.

„Nu trebuie uitat ca optiunea demagogica a lui Geoana apare intr-un moment in care Crin Antonescu e tot mai sedus de cartea nationalista si anti-occidentala. Cei doi readuc in spatiul public ceva din atmosfera creata de PUNR si PDSR acum un deceniu”, a mai scris Cristian Preda.

author avatar
Ionut Zgimbau
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger