AcasăNewsCristian Poteras, condamnat la opt ani de inchisoare

Cristian Poteras, condamnat la opt ani de inchisoare

Cristian Poteras, fostul primar de la Sectorul 6, a fost condamnat la opt ani de inchisoare.

Poteras a fost gasit vinovat pentru abuz in serviciu de catre magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti, iar fostul edil era asteptat sa se predea la Politia Capitalei.

Poteras a fost gasit vinovat ca a eliberat titluri de proprietate pentru terenuri intravilane in Capitala, cu incalcarea legii. Prin actiunile sale, Poteras a prejudiciat bugetul cu peste 58,2 milioane de euro.

Infractiunile au fost comise in 2006, cand Poteras era primar al Sectorului 6. Edilul si alti angajati ai Primariei din acea perioada nu si-au respectat atributiile de serviciu si si-au dat concursul pentru eliberarea a sase titluri de proprietate. Suprafata vizata era de aproape 120.000 de metri patrati de teren intravilan.

Cristian Poteras si ceilalti angajati ai Primariei au fost trimisi in judecata in 2011 si, initial, fusesera achitati. Totusi, magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au admis solicitarea procurorilor si l-au condamnat pe Poteras la opt ani de inchisoare, iar decizia de vineri este definitiva.

author avatar
Cristi Ionita
481 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger