AcasăNewsCristian Pomohaci, fostul preot implicat într-un scandal de abuz sexual asupra minorilor,...

Cristian Pomohaci, fostul preot implicat într-un scandal de abuz sexual asupra minorilor, continuă să facă pe popa. Unde și-a tras „biserică”

Cristian Pomohaci, pus la punct de BOR din cauza bisericii private: "Nu frecventaţi acel locaş!"

Cristian Pomohaci – caterisit în 2017 după scandalul în care a fost acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale – continuă să oficieze slujbe în garajul casei sale din localitatea Moșuni (Moșuni).

Mai mult, chiar a cumpărat un local pe care l-a transformat în biserică. Practic, şi-a făcut o biserică privată.

BOR spune că nu e un locaş sfinţit

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei a transmis o circulară către toate mănăstirile și parohiile din județul Mureș, în care afirmă că, deși nu mai are calitatea de preot, Cristian Pomohaci, fost paroh al parohiei Moșuni, „a continuat să mimeze preoția”.

Cu multă îngrijorare și durere, vă aducem la cunoștință faptul că domnul Cristian Pomohaci, fost paroh al Parohiei Moșuni, Protopopiatul Târgu Mureș, deși nu mai are calitatea de preot, a continuare să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni.

Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas și cu obiecte de cult, oficiindu-se acolo slujbe specifice Bisericii ortodoxe”, a transmis BOR.

Pomohaci, implicat în scandaluri cu tentă sexuală

Cristian Pomohaci a fost exclus din preoţie în anul 2017, în urma scandalurilor legate de raporturi sexuale cu minori. În 2019, procurorii au considerat că faptele sunt prescrise, timpul scurs de la comiterea acestora fiind de mai mult de zece ani şi au clasat dosarul.

Îndemnăm pe toți credincioșii Eparhiei noastre să nu frecventeze ale locaș, deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă.

De asemenea, tot ceea ce se săvârșește acolo de către domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid, nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic”, a adăugat BOR.

author avatar
Andrei Ștefan
921 afisari

10 COMENTARII

  1. Toată beserica prostodoxă este exact ca acest limbric infractor. O sleahta organizată de paraziti șarlatani. dumnezeu e prostodox, asa-i, enoriașilor?!

      • Esti la fel de jeg precum toti „docși”. Doacta-i mă-ta si su la care a avut-o la c ur cand te-a făcut. Spune-i mă-tii ca trebuia sa înghită cand a stat crăcită..

  2. Asa popa, asa enoriasi
    Cu cat popa e mai vicios ,cu atat enoriasii se simt mai confortabil cu el vazand ca si pastorul lor e la fel ca ei plin de pacate lumesti ,curvar ,homo sau drojdier inveterat

    • Eu sincer ,nici o clipa nu am crezut pei acei rromi care îl incriminat de pedofilie, totul a fost o regie dirijata e sataniști și zdrențele lgbt gl8baliste ,care fac ca toți draci când aud de divinul și supremul Dumnezeu ,care va strica în curând toată șandramaua globalista, este pl8n articolul de gusteri neomarxisti plătiți de banditul soros

      • Lupule, tu si supremul dumnezeu, sa sugeti p u l a in rai pentru eternitate, amin!
        T a r f a asta de popohaci nu e decat un infractor împuțit. Normal trebuia sa intre in puscarie, dar l-a salvat biserica, că, de, nu dadea bine ca un popă prostodox sa faca pușcărie, biserica fiind in afara justitiei. Pentru sarlatanii imbracati in sutana neagra nu se aplica legea penala, Baga-mi-as p in neamul vostru de putori…

  3. Un sarlatan care strangea banii la microfon ca și manelistii dat afara dar se ține de mizerii doar pt beneficii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger