AcasăNewsCristian David, dosar penal dintr-o “confuzie regretabila”

Cristian David, dosar penal dintr-o “confuzie regretabila”

Cristian David sustine ca este nevinovat

Fostul ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian David, s-a prezentat, ieri, la DNA pentru a afla acuzatiile ce i se aduc, avand calitatea de suspect.

Cristian David sustine ca este nevinovat

David a declarat ca dosarul care il vizeaza este o confuzie regretabila, care trebuie lamurita cat mai repede, precizand ca va aduce toate documentele care ii vor fi cerute de anchetatori. „Asa cum am precizat de la bun inceput, am toata disponibilitatea de a pune la dispozitia procurorilor DNA toate datele, informatiile si precizarile necesare sa clarifice aceasta situatie. Eu socotesc ca este o confuzie regretabila, care trebuie lamurita cat mai repede. Acest lucru sper sa-l fac cat de curand. Este tot ceea ce pot declara in aceasta faza”, a spus Cristian David.

Fostul  ministru a fost citat pentru a i se aduce la cunostinta ca a fost inceputa urmarirea pe numele lui, pentru abuz in serviciu sub forma participatiei improprii, uz de fals si fals in declaratii, care ar fi fost facute pentru a justifica 60.000 de euro. In declaratia de avere depusa la 14 iunie 2013, intrarea in patrimoniul sau a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, Cristian David a consemnat in fals, la rubrica „venituri din alte surse”, primirea a 60.000 de euro, cu titlu de „restituire imprumut”, de la mama sa, sustin procurorii. In acelasi dosar, mama lui Cristian David, Georgiana Dumitrescu, este urmarita penal pentru uz de fals si fals material in inscrisuri oficiale, procurorii anticoruptie aducandu-i la cunostinta acuzatiile.

author avatar
National
430 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger