AcasăNewsCristian Cioaca va fi cercetat in libertate pentru uciderea Elodiei

Cristian Cioaca va fi cercetat in libertate pentru uciderea Elodiei

(foto: captura realitatea)

Tribunalul Bucuresti a respins miercuri cererea de arestare preventiva a lui Cristian Cioaca, principalul suspect in cazul uciderii Elodiei Ghinescu. Decizia a fost luata dupa cinci ore de audieri.

(foto: captura realitatea)

Politistul va fi cercetat in libertate pentru uciderea sotiei sale, data disparuta din septembrie 2007. Cristian Cioaca a fost foarte multumit de hotararea magistratilor, la iesirea din tribunal barbatul a declarat  razand ca s-au spus prea multe despre el si ca il asteapta un copil acasa.

Sotul Elodiei a fost dus, miercuri, la Parchetul instantei supreme unde a fost anuntat ca s-a pus in miscare actiunea penala in cazul lui, pentru uciderea avocatei Ghinescu.

Elodia Ghinescu, disparuta in 29 august 2007, a fost declarata moarta in data de 8 noiembrie 2011, printr-o sentinta a Judecatoriei Brasov.

Cristian Cioaca a fost acuzat inca de inceput de procurorul Marius Iacob, care s-a ocupat initial de caz, ca se face vinovat de uciderea avocatei. Iacob afirma ca, dupa ce si-ar fi omorat sotia din gelozie, politistul i-a taiat trupul in trei bucati, transportandu-le ulterior in portbagajul masinii pana in locul in care le-a ascuns.

In 2007, Cristian Cioaca lucra ca ofiter in cadrul Biroului de Ordine Publica al Politiei din Brasov. Cioaca a fost, inca de la disparatia avocatei, principalul suspect pentru uciderii Elodiei, ulterior fiind incriminat de violarea corespondentei avocatei, dupa ce i-ar fi spart adresa de email. Poltistul a mai fost acuzat de soacra lui si de furt intre soti, femeia sustinand ca Cioaca a luat lucrurile Elodiei dupa disparitia acesteia. In urma acestor acuzatii, suspectul a fost pus la dispozitie si i s-a retras arma.

Oficiali din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Arges, au declarat, miercuri, ca Cioaca a fost incadrat la Politia Municipala Pitesti la inceputul anului 2008, iar din data de 2 februarie, acesta era ajutor al ofiterului de serviciu, postura din care raspundea la telefon si facea legatura, pe interior, in birourile institutiei.
Cristian Cioaca a fost ridicat miercuri de la locuinta sa din Pitesti si dus la Parchetul instantei supreme.

author avatar
Alina Costache
287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger