AcasăNewsCristian Boureanu: Ponta l-a mintit pe Barroso pe tema referendumului

Cristian Boureanu: Ponta l-a mintit pe Barroso pe tema referendumului

Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a declarat ca din sesizarea transmisa CCR de liderii celor doua camere al Parlamnentului reiese ca Victor Ponta l-a mintit pe Jose Manuel Barroso, seful Comisiei Europene.

Cristian Boureanu, viceliderul PDL, a anuntat, miercuri, ca Victor Ponta, premierul Romaniei, l-a mintit pe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, motivand ca dovada sta sesizarea transmisa Curtii Constitutionale (CCR) de catre sefii celor doua camere ale Parlamentului.

„Sesizarea transmisa Curtii Constitutionale de catre presedintii celor doua Camere ale Parlamentului ne dezvaluie ca premierul Ponta l-a mintit pe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Prin aceasta sesizare, Valeriu Zgonea si Petru Filip, in numele USL, atrag atentia Curtii Constitutionale ca legea care trebuie aplicata in validarea referendumului este Ordonanta de Urgenta 41”, a spus acesta, citat de b1.ro.

Cristian Boureanu a dorit sa precizeze si contextul in care Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, l-a mintit pe seful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, spunand ca acest fapt s-a petrecut acum cteva saptamani cand premierul s-a intalnit cu acesta.

„In urma cu doua saptamani, premierul Victor Ponta a garantat in fata Comisiei Europene ca referendumul de demitere a presedintelui Romaniei se va desfasura conform deciziei CC, care stabilea obligativitatea cvorumului de 50 plus unu. Daca Victor Ponta i-a mintit pe oficialii europeni, cerem demisia lui din functia de premier. Daca sustine ca nu i-a mintit, atunci se impune demisia lui Victor Ponta din fruntea partidului sau „, a mai spus vicepresedintele PDL.

Declaratia lui Cristian Boureanu survine la scurt timp dupa ce, miercuri, Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, si Petru Filip, presedintele interimar al Senatului, au sesizat Curtea Constitutionala, sustinand ca referendumul trebuie sa fie validat in baza Ordonantei de Urgenta 41, care elimina cvorumul.

author avatar
Ionut Zgimbau
542 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger