AcasăNewsCristi Munteanu, fostul portar dinamovist, candamnat la 5 ani de inchisoare cu...

Cristi Munteanu, fostul portar dinamovist, candamnat la 5 ani de inchisoare cu executare

(foto: gsp.ro)

Cristi Munteanu fostul portar al lui Dinamo, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul privind inselaciuni cu masini luate in leasing. In acelasi dosar a mai fost condamnat si Andrei Margaritescu, fost jucator dinamovist, la trei ani de inchisoare, dar cu suspendare.

(foto: gsp.ro)

Curtea de Apel Bucuresti a decis vineri, sa mentina hotararea Tribunalului Bucuresti care i-a condamnat, in data de 26 aprilie, pe cei doi fotbalisti la cinci, respectiv trei, ani de inchisoare. Judecatorul Tribunalului Bucuresti a aratat atunci, in motivarea deciziei privind condamnarea lui Cristi Munteanu, ca acesta a negat in fata instantei infractiunile puse pe seama sa, desi anterior daduse o declaratie favorabila anchetei, in fata procurorului. „Declaratia inculpatului in acord si cu a celorlalti inculpati este total nesincera, urmand a fi inlaturata in totalitate, instanta apreciind ca declaratia data de catre inculpat la 19 aprilie 2011 in fata procurorului este cea in care inculpatul declara adevarul”, arata magistratul in motivare.

Margaritescu a fost gasit vinovat pentru trei infractiuni: tainuirea unor bunuri provenite din furt, fals in inscrisuri si uz de fals. Pe de alta parte, Munteanu a fost acuzat de complicitate la tentativa de inselaciune. Alaturi de cei doi, in dosarul cu privire la inselaciuni cu masini luate in leasing, a fost condamnat si medicul Alexandru Magherescu, fondatorul centrului medical Doris, la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru tentativa la inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Deciziile in acest caz nu sunt definitive, putand fi atacate la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Anul trecut, 11 persoane au fost retinute intr-un dosar care viza furtul masinilor de lux. Cei 11 au fost acuzati ca inscenau furtul autoturismelor pntru a incasa banii din asigurari. Cei doi fotbalisti, Cristi Munteanu si Andrei Margaritescu au intrat in posesia unor astfel de masini furate, dar au sustinut tot timpul ca nu au nicio legatura cu reteaua de hoti si activitatea acestora.

author avatar
Alina Costache
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger