AcasăNewsCriptomoneda năzdrăvană: Congresului american i se cere să audieze Facebook pentru lansarea...

Criptomoneda năzdrăvană: Congresului american i se cere să audieze Facebook pentru lansarea „Libra”

Un republican de rang înalt a cerut Congresului american, al cărui membru este, să audieze Facebook în legătură cu decizia de a lansa o criptomonedă proprie.

Patrick McHenry, principalul oficial republican în Comisia pentru servicii financiare a Camerei Reprezentanţilor, a trimis marţi, imediat după ce s-a anunțat criptomoneda care va fi introdusă în curând de Facebook, o scrisoare preşedintei structurii. El i-a cerut democratei Maxine Waters, șefa Comisiei, să organizeze o audiere referitoare la viitoarea unitate monetară, despre care inițiatorii ei au spus că va rivaliza cu dolarul.

Ştim că sunt multe întrebări despre raza de aplicare şi anvergura proiectului şi la modul în care va respecta cadrul reglementărilor financiare globale. Nouă ne revine, ca politiceni, sarcina de a înţelege ce înseamnă Libra. Trebuie să mergem dincolo de zvonuri şi speculaţii şi să oferim un forum de evaluare a proiectului şi a posibilului impact fără precedent asupra sistemului financiar mondial”, a scris McHenry.

Purtătorul de cuvânt al lui McHenry a spus că acesta dorește o audiere directă a Facebook, în vreme ce reprezentantul Maxinei Watters nu a comentat încă lansarea vestită de compania lui Marc Zuckerberg

Anunţul Facebook despre inițiativa monetară a atras deja critici din partea unor democraţi importanţi, inclusiv din partea senatorului Sherrod Brown, principalul reprezentant democrat în Comisia bancară din Senat, şi a reprezentantei Katie Porter, colegă cu Watters în comisie. Ambii au cerut o  evaluare strictă din partea autorităţilor de reglementare, din motive legate de confidenţialitatea datelor.

Inițiativa lansării criptomonedei „Libra” aparține mai multor mari companii globale (28), între care PayPal, Mastercard și Visa,  și va fi lansată de Facebook pe WhatsApp, Messenger și alte aplicații, pentru a permite utilizatorilor să ruleze bani prin intermediul smartphone-urilor.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger