AcasăNewsCrinuta Dumitrean ramane in arest

Crinuta Dumitrean ramane in arest

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis sa mentina masura arestului preventiv in cazul Crinutei Dumitrean, fosta sefa a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

Crinuta Dumitrean este acuzata de abuz in serviciu, ea fiind sefa comisiei care a acordat afaceristului Gheorghe Stelian despagubiri pentru un teren supraevaluat cu 62 de milioane de euro.

Crinuta Dumitrean a contestat masura arestului preventiv, solicitand sa fie eliberata sub control judiciar, dar Instanta Suprema a respins contestatia si a decis sa mentina arestul preventiv, iar masura luata de ICCJ este una definitiva.

De asemenea, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins si contestatia depusa de Oana Vasilescu, fost vicepresedinte al ANRP. Anchetata in acelasi dosar, Oana Vasilescu se afla in libertate, sub control judiciar.

Potrivit procurorilor DNA, din raportul de evaluare reiese ca a fost evaluat un teren dintr-o zona rezidentiala si nu un teren agricol, asa cum a fost incadrat lotul pentru care s-au validat despagubirile.

author avatar
Cristi Ionita
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger