AcasăNewsCrin Antonescu se vrea listat la urne

Crin Antonescu se vrea listat la urne

Crin Antonescu

Intrat in Parlament de pe locul doi, dupa ce liberalii din sectorul 1 au muncit pe branci sa-l faca senator, Crin Antonescu recunoaste ca el este adeptul votului pe lista.

Crin Antonescu ramane un mare sustinator al votului pe lista

Liderul PNL, Crin Antonescu, a fost lovit de nostalgia vremurilor in care partidul tragea din greu sa-l scoata parlamentar. Desi a mers in Senat sa sustina uninominalul intr-un singur tur, Antonescu s-a apucat sa faca apologia votului pe lista, discursul sau fiind in contradictie cu proiectul de lege al USL si cu viziunea lui Victor Ponta. „Din punctul meu de vedere, si cred ca nu este un punct de vedere singular, exista sistemele majore care fac dreptate, cu sau fara ghilimele, proportionalitatii si anume: varianta curata a sistemului de liste pe care noi am avut-o in Romania, sistem care a fost atacat, formula care mie personal in continuare imi pare sanatoasa din punct de vedere politic”, a declarat Crin Antonescu. Cum cale de intoarcere la liste se pare ca nu mai exista, liberalul a lasat sa se inteleaga ca varianta de vot propusa de USL este un fel de premiu de consolare. „Optiunea pe care o avem de facut este in acest moment din evolutia vietii politice romanesti de a opta pentru formula in care cea mai mare parte a responsabilitatii revine partidelor, respectiv formula listelor sau formula in care cea mai mare putere de alegere si deci responsabilitate revine alegatorului, adica formula pe care impreuna cu domnul Ponta o propunem”, a mai afirmat presedintele PNL.

Tupeu maxim

Pe langa pledoaria pentru votul pe liste, Crin Antonescu si-a dat intreaga masura a obrazniciei, plangand de mila celor care nu au ajuns parlamentari, desi si-au castigat colegiile. „Formula din 2008 s-a dovedit o loterie inacceptabila, generatoare de frustrari pentru alegatori si pentru candidatii castigatori care nu si-au primit mandatul”, a afirmat Antonescu. Ceea ce a uitat se pare liderul PNL este ca formula pe care o infiereaza astazi este rodul gandirii liberalo-pesediste si a fost special schitata pentru ca ocupantii locurilor doi sau trei, printre care se afla si Antonescu, sa intre in Parlament.

USL isi baga-n corzi adversarii cu votul uninominal pur

Senatul a decis ca parlamentarii sa fie alesi cu vot uninominal dintr-un singur tur. Situatia avantajeaza in mod cert USL-ul, motiv pentru care si PNL (partid ai carui parlamentari au obtinut, in marea lor majoritate, in 2008, locurile 2 si 3 in colegii) este de acord cu acest tip de vot, fara a tine cont de o eventuala despartire de PSD, caz in care uninominalul pur i-ar ingropa pe liberali. Acest vot pune in mare dificultate PDL, UNPR si UDMR, inclusiv PPDD-ul lui Dan Diaconescu, cu tot succesul lui de piata.[poll id=”256″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
494 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger