AcasăNewsCrin Antonescu: S-a demonstrat ca in Romania nu a avut loc o...

Crin Antonescu: S-a demonstrat ca in Romania nu a avut loc o lovitura de stat

Crin Antonescu, presedintele interimar al Romaniei, a comentat pe baza deciilor judecatorilor Curtii Constitutionale, ce au stabilit ca suspendarea presedintelui si revocarile presedintilor celor doua camere ale Parlamentului au fost constitutionale.

Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, s-a aratat, luni noapte, incantat de decizia Curtii Consitutionale, care a stabilit ca actiunile USL de revocare a presedintilor celor doua camere ale Parlamentului si de suspendare a presedintelui Traian Basescu au respectat legile in vigoare, declarand ca astfel s-a demonstrat ca actiunile politice ale aliantei politice au fost constitutionale.

„Sunt decizii corecte, previzibile din punctul nostru de vedere si demonstreaza inca o data ceea ce era de demonstrat si anume ca in Romania n-a avut loc niciun fel de lovitura de stat, niciun fel de derapaj de la democratie si toate aceste actiuni politice au fost perfect constitutionale si incadrabile in statul de drept”, a declarat Crin Antonescu, la RTV.

Acesta a comentat si pe baza functiei pe care o va ocupa, cea de presedinte interimar al Romaniei, aratand ca nu ii va fi usor sa conduca tara, dat fiind faptul ca, deja, consilierii lui Traian Basescu au plecat in vacanta.

„Din cate am inteles, consilierii lui Traian Basescu au intrat deja in concediu, ceea ce inseamna ca nici nu pot angaja alti consilieri, dar voi gasi modalitatile prin care sa ma pot achita de sarcini, in aceasta perioada”, a adaugat presedintele interimar al Romaniei.

Declaratiile lui Crin Antonescu sosesc la srt timp dupa ce, luni noapte, judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca actiunile intreprinse de catre parlamentarii Uniunii Social Liberale, de revocare a presedintilor celor doua camere ale Parlamentului precum si suspendarea presedintelui Traian Basescu, ca fiind regulamentare.

author avatar
Ionut Zgimbau
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger