AcasăNewsCrin Antonescu: Reactia presedintelui va prejudicia inca o data, grav, imaginea Romaniei

Crin Antonescu: Reactia presedintelui va prejudicia inca o data, grav, imaginea Romaniei

Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru Digi24, ca firesc ar fi ca Traian Basescu sa isi dea demisia, in contextul in care fratele lui, Mircea Basescu, este acuzat ca si-ar fi vandut influenta pentru niste sume importante de bani.

„Indiferent care va fi reactia presedintelui, explicatiile sale, va capata amploare internationala si va prejudicia inca o data, grav, imaginea Romaniei”, a spus Crin Antonescu, la Digi24.

Din punctul de vedere al fostului presedinte PNL, o demisie din partea lui Traian Basescu „ar fi un gest firesc intr-o democratie, indiferent de gradul de implicare sau nu al sau”.

Antonescu a precizat totusi ca cei aflati in functii importante „nu pot purta integral raspunderea faptelor rudelor lor”.

Crin Antonescu  subliniat ca, in cazul unei eventuale demisii din partea sefului statului, desemnarea unui candidat al PNL-PDL si o campanie electorala in acest sens devin presante, adaugand ca alegerile prezidentiale anticipate ar ajuta, in aparenta, candidatul stangii. „E mai simplu pentru blocul politic de stanga sa-si desemneze candidatul si sa ii sustina campania. In fond, nu cred avantajeaza pe cineva, este devansarea unei batalii care se da pe aceleasi teme si cu aceleasi mize”, a subliniat Crin Antonescu.

Cititi si:

Mircea Basescu: Am vorbit cu fratele meu. Bineinteles ca este suparat, este foarte suparat

Ponta, despre cazul Mircea Basescu: Presedintele ar trebui sa demisioneze imediat

M. Basescu: Nu am luat bani, n-am incercat sa aranjez eliberarea lui Bercea

author avatar
Alina Costache
238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger