AcasăNewsCrin Antonescu pierde teren in PNL

Crin Antonescu pierde teren in PNL

Remiza de la referendum a reactivat vechile tensiuni din interiorul PNL, una dintre nemultumirile principale fiind legata de modul in care Crin Antonescu a condus partidul.

Liberalii s-au cam saturat de capriciile lui Crin Antonescu

Dupa trei saptamani in care au tras din greu ca sa-l demita pe Traian Basescu, liberalii s-au ales doar cu un dus rece. Esecul i-a determinat sa-si canalizeze intreaga frustrare asupra lui Crin Antonescu, cel care i-a tarat de la bun inceput in acest razboi.

Cristian Adomnitei a demisionat din forul de conducere al PNL

Mai mult, intentia actualului  presedinte interimar de a se spala pe maini de orice responsabilitate si de a transfera nereusita in ograda organizatiilor judetene i-a iritat si mai tare pe liberali, deranjati deja de faptul ca au fost obligati sa joace rolul de soldati disciplinati intr-o batalie care nu le-a apartinut si care a fost provocata de Dan Voiculescu si Crin Antonescu.

Adomnitei ii da clasa

Calin Popescu Tariceanu este vazut de multi liberali drept viitorul lider al PNL

Pe acest fond de oboseala si dezamagire, in PNL a aparut si prima demisie de onoare. Autorul, Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi. ”Inainte de a incepe campania pentru demiterea presedintelui, eu am spus clar ca vreau o campanie colegiala. Am spus ca judetul Iasi trebuie sa fie in primele cinci locuri in ce priveste prezenta la vot. Nu am reusit, asa ca imi dau demisia (din forul de conducere al PNL –n.r). Este o demisie de onoare, imi respect cuvantul”, a declarat Adomitei. Desi a precizat din capul locului ca Antonescu nu are de ce sa-i urmeze exemplul, Cristian Adomnitei, prin gestul sau, i-a dat o palma politica liderului liberal, mai ales atunci cand a vorbit de ”onoare” si ”cuvantul respectat”.  Pus pe seama orgoliului, gestul presedintelui CJ Iasi a readus insa in discutie o tema mult dezbatuta de liberali: un PNL fara Crin Antonescu la conducere. Un plan mai vechi care s-ar finaliza cu reistalarea lui Calin Popescu Tariceanu in fruntea partidului si care, in urma esecului de la referendum, are din ce in ce mai multi adepti.

Incepe evaluarea in filiale

Ca urmare a rezultatelor de la referendum, filialele locale ale PSD, PNL si PC vor fi luate la puricat. ”Cred ca e un demers salutar care trebuie facut de PNL, PSD, PC in intreaga tara. E o analiza care trebuie facuta”, a  declarat vicepresedintele PNL Varujan Vosganian, precizand ca evaluarea se va face la cererea presedintelui CJ Botosani, Florin Turcanu.

[poll id=”316″]

author avatar
Victor Paun
2.026 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger