AcasăNewsCrin Antonescu despre regionalizarea Romaniei: “Sper ca va fi o formula care...

Crin Antonescu despre regionalizarea Romaniei: “Sper ca va fi o formula care va functiona”

Pe 2 aprilie, forul de la Academia Romana traseaza regionalizarea Romaniei. Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a discutat despre necesitatea acestui proiect, dar si despre riscurile care pot aparea.

Politicianul a pornit de la ideea ca regionalizarea si Constitutia sunt subiecte enorme care au ambitii in profunzime, in sensul ca afecteaza fara exceptie viata fiecarui cetatean al Romaniei. El a continuat spunand ca toate autoritatile trebuie sa conlucreze pentru reusita acestui proiect.

„Nu am de gand in acest mesaj sa reiau lucruri spuse de altii. De ce facem regionalizarea? Care sunt principiile ei si pentru cine o facem? Raspunsul corect ne poate feri de riscurile care pot aparea, riscuri pe care cred ca le vede toata lumea. Primul este activarea vechiului blestem al formelor fara fond. Daca vom aplica proiectul doar pentru ca asa se face, vom avea mai multa pagube. Exista riscul sa scapam din vedere permanentul echilibru pe care trebuie il construim intr-o descentralizare folositoare si unitatea statala a Romaniei. Cu aceasta reforma avem de reasezat intr-o formula moderna, eficienta si democratica un lant de comunitati romanesti fara a pierde comunitatea cea mare, Romania. Sper ca va fi o formula care va functiona”, a explicat politicianul cu privire la necesitatea regionalizarea tarii noastre, arata Antena 3.

author avatar
Anca Murgoci
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger