AcasăNewsCrin Antonescu, despre referendum: Democratia se bazeaza pe folosirea dreptului de vot,...

Crin Antonescu, despre referendum: Democratia se bazeaza pe folosirea dreptului de vot, pe participare, si nu pe absenta

Presedintele interimar Crin Antonescu a sustinut, vineri seara, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, in care a cerut oamenilor sa vina la vot duminica, 29 iulie, iar celor care se ocupa de organizarea si desfasurarea referendumului sa vegheze la respectarea legii.

Iata principalele declaratii ale presedintelui interimar Crin Antonescu:

-Primul mesaj este destinat tuturor oamenilor care lucreaza in institutiile publice, cu responsabilitate in oranizarea si desfasurarea corecta a referendumului. Cer tuturor institutiilor si oamenilor din aceste institutii, implicati in procesul electoral, sa-si faca datoria in integralitate, sa respecte, sa apere si sa impuna, acolo unde cazul, legea si numai legea. Guvernul Romaniei si toate institutiile implicate au luat toate masurile necesare pentru organizarea si buna desfasurare a acestui referendum si le cer inca o data ca pana cand procesul se incheie sa se manifeste fara niciun fel de ezitare, fara partinire in spiritul si litera legii.

-Al doilea mesaj este destinat tuturor cetatenilor cu drept de vot la acest referendum, fie ca se afla pe teritoriul Romanniei sau al altor tari: dragi compatrioti, dreptul de vot este unul din cele mai importante castiguri pe care le-am dobandit toti care am vrut si vrem sa traim in democratie.

-Este un drept care garanteaza si apara direct sau indirect toate celelalte drepturi constitutionale. Este dreptul fiecarui cetatean de a decide evolutiile politice din tara sa. Un referendum e o consultare a intregii natiuni intr-o chestiune concreta, considerata de interes pentru cetateni. Scopul unei referendum este de a afla care este vointa nationala si de a se conforma cu totii, legislativ, acestei vointe. Acest drept nu poate fi irosit, neglijat, subestimat.

-Fiecare dintre noi avem dreptul de a alege, ce si cum votam. Nimeni, in conformitate cu Constitutia si legile tarii, nu poate fi obigat sa voteze, nu poate fi oprit sa voteze.

-Democratia se bazeaza pe folosirea dreptului de vot de catre cetateni, pe participare, si nu pe absenta. Folosirea dreptului de vot e singura garantie pentru fiecare cetatean ca politicienii se conformeaza vointei cetatenilor.

– Cu increderea ca referendumul din 29 iulie va dovedi inca o data maturitatea democratica cetateneasca a romanilor va doresc sa alegeti in fata constiintei dumneavoastra si a situatiei actuale a Romaniei calea de urmat. Imi exprim convingerea sa desfasurarea referendumului si toate zilele care vor urma vor consacra inca o data, pentru cine mai avea indoieli – eu nu am – ca Romania este o tara pe deplin democratica.

author avatar
Cristina Stefan
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger