AcasăNewsCrin Antonescu: Deplang faptul ca Adrian Nastase se afla in asemenea situatie

Crin Antonescu: Deplang faptul ca Adrian Nastase se afla in asemenea situatie

(foto: wikipedia)

Presedintele PNL deplange situatia in care a ajuns Adrian Nastase dupa ce fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

(foto: wikipedia)

Crin Antonescu, copresedinte USL, a declarat, miercuri, la auzul vestii ca Adrian Nastase, fost premier al Romaniei a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, ca deplange situatia in care acesta, considerandu-l un politician important ai ultimilor 20 de ani.

„Deciziile instantei se respecta si se comenteaza mai putin. Eu unul deplang faptul ca Adrian Nastase, un politician important ai ultimilor 20 de ani, se afla in asemenea situatie. Nu mi-e teama sa spun ca viata politica romaneasca va fi mai saraca sub aspectul calitatii fara Adrian Nastase. Daca a gresit, e normal sa plateasca. Este un triumf al justitiei si justitia din Romania a trecut un examen, daca Adrian Nastase este vinovat. Nu spun ca ar fi nevinovat, nu am nici sentimentul, nici argumentele sa afirm acest lucru. Spun insa ca as fi preferat ca procurorii din tara asta sa fie capabili sa deschida un dosar legat de evenimente din cursul guvernarii Nastase cu lideri mult mai mari si cu suspiciuni mult mai mari. Dar nu pot afirma ca Adrian Nastase este vinovat sau nevinovat. Iau doar act de faptul ca justitia l-a declarat vinovat”, a spus Crin Antonescu, conform RTV.

Acesta a adaugat ca decizia justitiei trebuie respectata, atentionand ca activitatea Partidului Social Democrat nu trebuie sa fie judecata de acum prin prisma actiunilor lui Adrian Nastase.

PSD nu a obstructionat cu nimic cursul proceselor. In momentul in care Adrian Nastase e condamnat si merge la inchisoare, nu vad ce ar trebui sa faca PSD. Normal, activitatea politica a lui Adrian Nastase inceteaza pentru o anumita perioada. Dar, este corect sa judecam PSD, cu istoria cu prezentul si cu viitorul lui, separat de omul politic Adrian Nastase”, a spus acesta.

Totodata, presedintele PNL, a dorit sa desprinda partidul de decizia luata de catre magistratii de la Inalta Curte de casatie si Justitie, declarand ca USL nu se implica in deciziile justitiei.

„Mi se pare irelevant pentru aceasta condamnare ca USL este sau nu la guvernare, atata timp cat Guvernul nu numeste judecatori, nu alcatuieste complete de judecata, nu stabileste daca se audiaza sau nu un numar de martori, nu are nicio parghie de a influenta desfasurarea unui proces”, a spus Crin Antonescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger