AcasăNewsCrin Antonescu: Credibilitatea justitiei nu este o marfa de export, ci o...

Crin Antonescu: Credibilitatea justitiei nu este o marfa de export, ci o necesitate

Crin Antonescu a declarat, joi, dupa momentul depunerii juramantului de catre Mona Pivniceru, ca, „mai mult ca oricand, cetatenii Romaniei au nevoie de o justitie in care sa creada si care sa-si faca datoria”. In opinia presedintelui interimar, credibilitatea justitiei „nu este o marfa de export, ci este o necesitate”.

Crin Antonescu a felicitat-o pe Mona Pivniceru, dupa ce aceasta a devenit, oficial, ministru al Justitiei. „Este un moment foarte important nu doar pentru guvernul Victor Ponta, ci si pentru intreaga societatea romaneasca, in conjunctura politica in care ne aflam, desemnarea doamnei Mona Pivniceru ca ministru al Justitiei. As vrea sa multumesc si sa il felicit si pe primul-ministru pentru aceasta propunere si pe doamna Pivniceru pentru asumarea unei asemenea responsabilitati”, a spus Crin Antonescu, la Cotroceni, in fata noului detinator al portofoliului de la Justitie, dar si a premierului Ponta si a membrilor Executivului pe care acesta il conduce.

Presedintele interimar a declarat ca „mai mult ca oricand, cetatenii Romaniei au nevoie de o justitie in care sa creada si de o justitie care sa-si faca datoria. Credibilitatea justitiei nu este o marfa de export, ci este o necesitate pentru toti cetatenii Romaniei si pentru existenta reala si functionarea perfomanta a unui stat de drept”.

Crin Antonescu s-a declarat increzator ca Pivniceru va putea implini o parte din asteptarile romanilor. „Cred ca depolitizarea justitiei, desi clamata ca o realizare de multa vreme, ramane a fi facuta pana la capat. Cred ca increderea cetatenilor in toate instantele si in toti oamenii justitiei ramane inca un deziderat. Am incredere ca un magistrat cu o cariera impresionanta, cu o verticalitate morala si publica, asemenea doamnei Pivniceru, da o sansa pentru ca aceste asteptari si deziderate sa fie cat mai curand implinite. Doresc succes doamnei ministru si Guvernului”, a spus Antonescu.

author avatar
Cristina Stefan
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger