AcasăNewsCrin Antonescu, atacat dur de un parlamentar german

Crin Antonescu, atacat dur de un parlamentar german

Crin Antonescu a fost atacat de Gunther Krichbaum, parlamentar german, care il avertizeaza ca, din cauza declaratiilor facute, nu va mai fi luat in serios in Europa.

Presedintele Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului, parlamentarul conservator Gunther Krichbaum, l-a avertizat, joi, pe Crin Antonescu, presedintele interimar al Romaniei ca, din cauza declaratiilor facute la adresa cancelarului Angela Merkel, risca sa nu mai fie luat in serios in Europa.

„Primul-ministru Victor Ponta si domnul Crin Antonescu incearca sa creeze o problema care nu exista. Relatia dintre tarile noastre este foarte buna, cu traditie si a evoluat de-a lungul anilor. In opinia mea, aceste comentarii nu sunt decat o diversiune ieftina. Ponta vrea sa distraga atentia de la esecul referendumului si adevaratele probleme nationale ale Romaniei. Acest lucru nu este intr-adevar demn pentru un prim-ministru si politician important al unei tari membre UE. In mod special, comentariile domnului Antonescu au fost daunatoare, nu pentru Angela Merkel, ci pentru el insusi. Trebuie sa fie atent pentru ca nu va mai fi luat in serios la nivel european”, a declarat, pentru Medifax si preluat de realitatea.net, Gunther Krichbaum.

Acesta a explicat ca atitudinea critica a Germaniei referitoare la actiunile USL si a declaratilor lui Crin Antonescu este cauzata de faptul ca statul grmana a fost impartit pana in 1989 de Cortina de Fier, partea sa de est fiind nevoita, pana la caderea Zidului Berlinului, sa indure un regim nedemocratic.

„Astazi, Germania are un cancelar si un presedinte care au trait pe propria piele lipsa libertatii si a democratiei. De aceea Germania este foarte sensibila in privinta subminarii standardelor democratice si a statului de drept”, a spus Gunther Krichbaum.

Presedintele Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului a mai mentionat ca nu este singurul care a reactionat fata de declaratiile facute de Crin Antonescu, dandu-i exemplu pe fostul ministru de Externe Frank-Walter Steinmeier, lider al grupului parlamentar al Partidului Social Democrat (SPD), ministru de externe, Guido Westerwelle, care este membru al Partidului Liberal (FDP), Wilfried Martens, presedinte al PPE, precum si presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, care este membru al Partidului Socialist European (PSE).

Declaratiile facute de parlamentarul german sosesc dupa Crin Antonescu a spus ca Romania nu este o „rezervatie” a celor din strainatate, sugerandu-i cancelarului Angela Merkel sa il ia pe Traian Basescu la ea.

„Nu are nicio obligatie Romania sa fie rezervatia in care se poate intampla orice, pentru ca asa le convine unora, care nu traiesc in Romania, care nu platesc impozite in Romania si care nu sufera abuzurile pe care le sufera romanii, incepand cu batjocorirea acestui vot. Sa il ia in Germania doamna Merkel, Germania este o tara mare, prospera, sa ii dea o bucatica de pamant acolo lui Basescu si PDL-ului, sa se joace acolo de-a Basescu. In Romania, nu”, a declarat la Antena 3 Crin Antonescu.

Anterior, Crin Antonescu afirmase si ca Traian Basescu, presedintele suspendat, s-a lasat folosit de Angela Merkel.

author avatar
Ionut Zgimbau
748 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger