AcasăNewsCrin Antonescu: "Alegerea dintr-un singur tur va mentine primarii PDL in functie"

Crin Antonescu: „Alegerea dintr-un singur tur va mentine primarii PDL in functie”

Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat intr-un interviu acordat AGERPRES ca la alegerile locale votul intr-un singur tur creeaza posibilitatea ca unii primari PDL sa-si mentina aceasta functie, insa a subliniat ca la acest scrutin victoria USL va fi una covarsitoare.

Crin Antonescu

„Primarii in functie sunt avantajati de votul intr-un singur tur. Votul intr-un singur tur este una dintre marile probleme ale democratiei romanesti astazi. Este nedemocratic, nereprezentativ. Eu nu cunosc alte tari in care primarul sa fie ales dintr-un singur tur. Nu este normal sa fie ales dintr-un singur tur primarul, dupa parerea mea nici presedintele Consiliului Judetean nu este normal sa fie ales dintr-un sigur tur. Toate aceste alegeri uninominale trebuie sa-i confere castigatorului o majoritate, ca e din primul tur, ca e din al doilea tur, el trebuie sa aiba o majoritate indiferent de numarul celor prezenti la vot pentru a putea fi reprezentativ. Votul intr-un singur tur da sansa unor primari PD sa-si mentina locul, dar cred ca victoria USL si la alegerile locale va fi covarsitoare, iar la alegerile generale datele vor fi cu totul altele si estimez un decalaj de cel putin 10 procente intre scorul USL la alegerile locale si cel la parlamentare. Adica la parlamentare vom avea cu circa 10 procente mai mult decat la locale”, a afirmat Antonescu.

El a admis ca in negocierile cu partenerii din USL privind desemnarea candidatilor la alegerile locale exista ciocniri de interese, dar spune ca aceste probleme vor fi rezolvate si ca pe 15 martie vor fi anuntate aceste candidaturi.

„Exista probleme in multe locuri pentru ca nu este simplu sa pui cap la cap si sa stabilesti circa 40.000 de candidati. Sunt partide care au oameni in functie, care au oameni foarte buni, exista multe ciocniri de interese in multe locuri, dar pot sa va spun ca lucrurile inainteaza in fiecare zi, ca toate aceste dificultati vor fi depasite si ca ne vom incadra in acest calendar fara niciun fel de problema”, a aratat liderul PNL.

Crin Antonescu a spus ca USL are sanse sa castige alegerile locale in toate judetele, cu exceptia celor cu populatie majoritar maghiara.

„Daca ne vom organiza bine, daca toti actorii sau protagonistii acestei batalii pana la nivelul ultimei comune vor fi cat se poate de intelepti si de hotarati nu exista loc unde sa nu avem sanse. Nu exista batalie dinainte pierduta. Daca vorbim de alegerile locale exista comunitati unde primarul nu pentru ca apartine PDL, ci pentru ca are sustinere sa nu poata fi batut. Dar, cu cat ridicam nivelul, eu cred ca nu exista niciun judet, cu exceptia judetelor cu populatie preponderent maghiara, sa nu avem o sansa sa nu castigam si cred ca batalia pentru toate resedintele de judet se poate da”, a spus el.

Presedintele PNL a sustinut ca nici in cazul primariilor de sector nu au fost definitivate negocierile, dar ca liberalii au drept prioritate sectoarele 1 si 6 ale Capitalei.

„Nu am incheiat inca aceasta negociere. Vrem categoric sa avem candidati comuni USL pe toate sectoarele. Sunt discutii. PNL are drept prioritate de negociere sectoarele 1 si 6 si vom vedea care va fi formula pe care vom merge toate cele trei partide prin consens”, a mai afirmat liderul PNL.

author avatar
Ciprian Purice
195 afisari

1 COMENTARIU

  1. ALEGEAREA PRIMARILOR DIN Primul TUR
    Legea 129/2001
    GENOCID IN MEDIUL RURAL
    Sa terminat cu Democratia Alegerea primarilor DIN Primul tur de scrutin ESTE CEA Mai Mare Palma de date Democratiei si reprezentativitatii, imoral `Este ca o persoana sa poata Fi declarata primar cu procent Cuprins Intre 5 – 10%,! cu aceste procente VOR wireless Alesi primarii din localitatile din România, Pacat, Pacat, mare Pacat ca asa gandesc politicienii sa le Fure vointa cetatenilor DIN Zona rurala. Scenariu: Intr-o comuna cu o populatie de cca.5000 de locuitori dintre grijă aproximativ 2000 cu drept de VOT, SE VOR dintre îngrijire prezenta de 50% la VOT, scrutin în îngrijire VOR adera la functia de primar Peste 10 candidati, fapt for grijă voturile VOR FI impartite intrucat firesc în Zona rurala Familia extinsa-largita (Neamţ) ESTE Mare, ca urmare VOR deveni primari persoanele de îngrijire au ONU neam mare si niste bani, ca finalitate VOR conducă neamurile „CLANURILE LOCALE” de îngrijire sunt umpic Mai multe decat ceilalti si au grija Sigur Mai multe de bani si VOR cumpara voturile de la populatia saraca, astfel VA disparea calitatea actului administrativ, în Zona rurala. Astfel Oameni de Bine si competenti ca pregatire VOR FI ingenunchiati DIN cauza populatiei sarace si Mai Putin pregatita de îngrijire ISI VA vinde votul DIN cauza nevoilor. Trebuie sa militati for a la votul reveni cu majoritatea simpla (50% + 1)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger