AcasăNewsCrin Antonescu a cerut „taxa de smecherie” de la SIE

Crin Antonescu a cerut „taxa de smecherie” de la SIE

In ultimele luni, conducerea SIE a reusit sa deblocheze cateva contracte extrem de banoase si sa parafeze unele noi, cel putin la fel de avantajoase. Asa ca, in timp ce economia la vedere se sufoca pe zi ce trece, firmele sub acoperire ale Serviciului de Informatii Externe inregistreaza profituri tot mai substantiale.

Crin Antonescu a fost informat de Corneliu Dobritoiu despre „fabrica de bani“ a SIE

Iar vestea a ajuns si la urechile lui Crin Antonescu, care, dupa cum sustin sursele noastre, a vrut sa faca pe „iepurasul” cu „ursul” SIE. Si, considerand serviciul secret o „feuda” liberala, a cerut plata unei veritabile „taxe de smecherie”.

Teodor Melescanu le-a interzis subalternilor de la SIE sa-l sponsorizeze pe Crin Antonescu

Bineinteles, sub pretextul sustinerii campaniei electorale a „intregului” PNL…

„Sifonati” de Dobritoiu

„Baronul” iesean Relu Fenechiu, ultima solutie a liderului PNL de a strange banii de campanie

SIE are dreptul, prin lege, de a infiinta si manageria societati comerciale care sa le asigure atat acoperirea necesara desfasurarii unor misiuni secrete, cat si finantarea pentru o buna parte din activitatea curenta. Iar in ultima vreme, Serviciul a profitat din plin de aceste facilitati. Prin relansarea unor mai vechi contacte cu tarile arabe si ale fostului spatiu sovietic, dar si din renegocierea unor parteneriate  aflate in desfasurare in Occident, SUA si Israel, cifrele de afaceri ale firmelor de casa ale SIE au explodat. Ceea ce pare sa fi atras si atentia concurentei. Care, rea si invidioasa, nu a privit cu ochi prea buni performantele economice ale „externilor”. Iar dupa cum se vorbeste deja in sistem, ministrul Apararii Corneliu Dobritoiu chiar i-ar fi atras atentia sefului politic Crin Antonescu despre „fabrica de bani” de la SIE.

Prima solie

Cum actuala conducere a Serviciului de Informatii Externe  este „impanata” cu fosti, actuali sau „suspendati” membri ai PNL, Crin Antonescu si-a facut probabil socotelile ca si firmele sub acoperire ale SIE sunt tot o afacere de familie. Asa ca, din postura de presedinte al PNL, a trimis emisari personali la conducerea SIE, pentru a stabili cum sa fie achitata o pretinsa taxa financiara pentru campania partidului. Data fiind insa aversitatea crunta a liberalilor de la SIE fata de actualul lider al PNL, este greu de crezut ca solii i-au transmis acestuia chiar toate „urarile de bine” primite.

Al doilea refuz

In scurt timp de la acest esec, seful PNL a ajuns presedinte al Senatului si, apoi, presedinte interimar al Romaniei. Iar cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, acesta a trimis o alta solie, inarmata de aceasta data cu noua carte de vizita a lui Crin Antonescu. Iar al doilea refuz primit, in conditiile in care, la acea vreme, se spune ca Antonescu se zbatea sa gaseasca o sursa sigura de finantare, i-a pricinuit acestuia o adevarata criza de isterie. Insotita de un atac public fara precedent la adresa „tradatorilor” de la SIE.

Ultima solutie

Dupa ce s-a vazut cu usa trantita in nas atat de catre cei de la SIE, cat si de catre alti magnati de orientare liberala, liderul PNL s-a vazut nevoit sa se reorienteze. Si asa a ajuns „baronul” de Iasi Relu Fenechiu sa  fie cel care strange banii pentru campania personala a „saracului” Crin Antonescu.

author avatar
Catalin Tache
1.691 afisari

1 COMENTARIU

  1. Super!! Astia toti sunt la fel, nu e nici o deosebire intre Escu si Escu. Unu are se pare ouale mai tari. Cauta finantari ……….. mda. La cum a organizat referendumul, asa a obtinut si finantarile. Bun conducator si „strateggg”. La SIE nu fac angajari pentru firmele lor, sunt bun de coordonat „echipe” si ma multumesc si cu doar 2000euro/luna, masina cu plata combustibilului si telefon ascultat. 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger