AcasăNewsCriminalul din Norvegia pune pe foc politia europeana

Criminalul din Norvegia pune pe foc politia europeana

Politia din Norvegia si din toata Europa a intrat in alerta maxima de teama ca teroristul care a facut 93 de victime mai are complici.

Anders Behring Breivik, 32 de ani, a declarat din momentul arestarii ca a actionat singur, dar in fata judecatorului a sustinut ca mai sunt doua „celule” care vor actiona in aceeasi maniera.  Socotit ca fiind primul terorist antiislamist, Breivik a vrut sa atraga atentia asupra „manifestului” sau izvorat din istoria cruciadelor, in care la loc de cinste l-a bagat si pe Vlad Tepes, pe care-l considera „un geniu al razboiului psihologic impotriva turcilor”.

Fiind un impatimit jucator de „World of Warcraft” pe internet, Breivik a iesit din lumea virtuala cu un carnagiu care a insangerat Norvegia, tara a carei legislatie prevede maximum de pedeapsa 21 de ani, neavand un istoric de criminalitate atroce. Este posibil ca pentru un criminal ca Breivik sa fie necesara o alta lege.

Scotland Yard il cauta pe Richard

Scotland Yard s-a pus pe scotocit dupa ce a aflat din „manifestul” lui Breivik ca in 2002 acesta s-a intalnit la Londra cu alti opt „camarazi” din mai multe tari (doi din Marea Britania) cu care a refondat Ordinul Templierilor, urmand sa porneasca o cruciada. Cu totul sunt 11 „cavaleri” care vor actiona la fel ca si el, in actiuni singulare. Pentru inceput, nu impotriva musulmanilor, ci impotriva guvernelor care le permit acestora sa ocupe Europa.

Suficient ca toate politiile si serviciile secrete europene sa se puna in miscare. Scotland Yard il cauta pe „Richard”, despre care Breivik scria ca a fost mentorul sau. Un nume care este foarte posibil sa fie imprumutat de la regele cruciat Richard Inima de Leu. Ceea ce ingrijoreaza foarte tare este tenacitatea cu care „manifestul” teroristului se propaga pe internet, in ciuda faptului ca este scos mereu. Europolul a infiintat o celula de criza pentru cercetarea evolutiei ideilor de extrema-dreapta in tarile scandinave.

author avatar
Adina Mutar
340 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger