AcasăNewsCrimele, jafurile si tortura, la ordinea zilei in estul Ucrainei

Crimele, jafurile si tortura, la ordinea zilei in estul Ucrainei

Intre jumatatea lui aprilie 2014 si 30 mai 2015, 6.417 oameni au murit si 15.962 au fost raniti in zonele de conflict

Drepturile omului sunt violate constant in estul Ucrainei, releva un nou raport al Comisariatului pentru drepturile omului al ONU, facut public, la Geneva.

Intre jumatatea lui aprilie 2014 si 30 mai 2015, 6.417 oameni au murit si 15.962 au fost raniti in zonele de conflict

Torturi, rele tratamente, detentii, trafic de persoane: Comisariatul pentru drepturile omului al ONU merge pina la a discuta despre acuzatii privind crime de razboi care ar fi putut fi comise atat de separatistii prorusi cat si de fortele loiale lui Porosenko, arata RFI. ”Avem mai multe rapoarte documentate asupra crimelor comise in zonele aflate sub controlul rebelilor (…) sunt acuzatii de asasinate, torturi, rele tratamente, munca fortata, jafuri, extorcare de bani”, a precizat Ivan Simonovic, reprezentant ONU pentru drepturile omului in Ucraina. ”Am primit informatii asupra unor cazuri de rele tratamente sau torturi asupra unor persoane detinute de fortele armate ucrainene. Pentru ambele parti, dispunem de acuzatii privind executii sumare”, a adaugat Simonovic. Comisariatul ONU afirma, pe de alta parte, ca a primit informatii asupra continuarii livrarii de armament greu de catre Rusia gruparilor separatiste si subliniaza ca dispune de tot mai multe dovezi ale implicarii militarilor rusi in ostilitati.

Polonia  creste bugetul Apararii in fata ”amenintarii Rusiei”

Polonia  a luat decizia sa creasca bugetul Apararii cu 18% in acest an in fata ”amenintarii rusesti”, informeaza The Daily Telegraph. Masura a fost aprobata de 402 deputati ai Dietei (camera inferioara a Parlamentului) in timp ce doar doi au votat impotriva. Tara NATO din 1999, Polonia nu gazduieste un contingent permanent al Aliantei pe teritoriul sau. DT indica faptul ca NATO urmeaza inca dispozitiile unui tratat semnat cu Rusia in 1997, in virtutea caruia Alianta s-a angajat sa nu deplaseze trupe de lupta in tarile situate la est de Germania. Polonia, cu o populatie de aproape 38 milioane de locuitori, poate deveni o forta militara important, dar numai 30% din armele aflate in serviciu corespund standardelor NATO, noteaza Sputnik. Insa autoritatile poloneze au anuntat un vast program de reinarmare pana in 2022. Potirvit ziarului britanic, Varsovia a comandat de la americani opt sisteme de rachete sol-aer Patriot pentru 2,3 miliarde de euro, dar care nu vor intra in serviciu mai devreme de 2025. Expertii insa sunt sceptici ca sistemele Patriot ar fi capabile sa contracareze un atac  balistic rus.

Zborul Malaysia Airlines, doborat cu o racheta Buk neutilizata de armata rusa

Specialistii grupului rus Almaz-Antei, care construieste sistemele antiaeriene Buk, au indicat ieri ca probusirea aparatului Boeing 777 apartinand Malaysia Airlines in Ucraina (in 17 iulie 2014, in Donetk) a fost provocata cel mai probabil de o racheta ghidata Buk 9M38-M1, model utilizat de armata ucraineana, racheta care a fost trasa de pe un teritoriu controlat de militarii ucraineni, arata RIA Novosti. Armata rusa utilizeaza rachete Buk 9M37, in timp ce versiunile 9M38-M1 nu mai sunt fabricate in Rusia din 1999.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger