AcasăNewsUPDATE: Suspectul in cazul crimelor de la Toulouse e in continuare baricadat...

UPDATE: Suspectul in cazul crimelor de la Toulouse e in continuare baricadat in cladire – VIDEO

(foto: captura CNN)

UPDATE 2 -Ministrul francez de Interne a negat informatiile conform carora supectul in cazul crimelor din Toulouse a fost arestat. Claude Gueant a declarat ca tanarul refuza sa se predea, conform BBC.

UPDATE 1- Politia franceza a reusit sa il aresteze pe suspectul care s-a baricadat mai multe ore intr-un imobil din Toulouse. Barbatul, banuit a fi implicat in seria crimelor care au ingrozit Franta, ar fi Mohammed Merah si ar avea 23 de ani, anunta BFM TV, citat de BBC. Autoritatile locale nu au confirmat pana la acest moment arestarea suspectului, care s-a recomandat drept membru al Al-Quaeda si a sustinut ca a actionat pntru „a razbuna copiii palestinieni”.

Zeci de politisti francezi au inconjurat, miercuri dimineata, un imobil din Toulouse in care se afla un barbat in varsta de 24 de ani, suspect in cazul crimelor care au semanat panica in regiune. Doi oameni ai legii au fost raniti in timpul operatiunii, dupa ce din interiorul casei au fost trase mai multe focuri de arma.

(foto: captura CNN)

La cateva ore de cand imobilul este inconjura de forte ale politiei franceze, barbatul in varsta de 24 de ani refuza sa se predea. Oamenii legii au incercat sa o convinga pe mama acestuia sa ii ceara tanarului sa se predea, insa aceasta a refuzat, a informat ministrul francez de Interne, citat de CNN.

Potrivit ministrului de Interne, Claude Gueant, suspectul este un cetatean francez de origine algeriana. Potrivit oficialilor, barbatul ar apartine gruparii Forsane Alizza, interzisa in ianuarie de catre autoritatile franceze pentru ca membrii sai incercau sa recruteze oameni pentru a lupta in Afghanistan.

In sud-vestul Frantei a fost instituit nivelul maxim de alerta terorista, ca urmare a crimelor comise aparent de aceeasi persoana, pe parcursul mai multor zile, a anuntat presedintele Nicolas Sarkozy. Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, aceeasi arma si acelasi scuter furat au fost folosite pe 11 martie pentru uciderea unui militar la Toulouse, apoi, patru zile mai tarziu, pentru omorarea altor doi militari la Montauban, dar si luni in atacul de la un colegiu evreiesc din Toulouse, in urma caruia patru oameni au murit, trei dintre acestia fiind copii.

[youtube]25B_y7ezL48[/youtube]

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger