AcasăNewsCrimă la Centrul de Recuperare din Călinești, Prahova? Ce au descoperit legiştii...

Crimă la Centrul de Recuperare din Călinești, Prahova? Ce au descoperit legiştii după necropsia unui bărbat de 61 ani

crima-politia

Suspiciuni de crimă la Centrul de Recuperare din Călinești, din judeţul Prahova, după ce un bărbat de 61 ani, cu probleme psihice, a decedat. Moartea pacientului a survenit în data de 5 august la Centrul de recuperare neuropsihică din localitatea Călineşti, judeţul Prahova. El ar fi fost bătut în data de 1 august, spun procurorii.

Iniţial, în cauză a fost deschis un dosar de ucidere din culpă, însă după necropsie încadrarea juridică a fost schimbată în loviri sau vătămari cauzatoare de moarte.

Cine l-ar fi ucis pe pacient?

Potrivit unor surse din zona anchetei, pacientul mort a fost implicat pe 1 august într-o încăierare cu fratele său, şi el pacient în acelaşi centru.

Un asistent medical a intervenit să-i despartă, iar ulterior l-a agresat pe cel care începuse scandalul. Se pare că agresiunea a fost una deosebit de violentă, legiştii şi procurorii urmând să stabilească toate circumstanţele abia după autopsie.

Ce a anunţat Poliţia?

Conform datelor furnizate sâmbătă de poliţia judeţeană Prahova, decesul bărbatului în vârstă de 61 de ani a fost anunţat la Secţia de poliţie rurală Floreşti în data de 5 august, în jurul orei 11, de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti. Conform acestora, decesul survenise în aceeaşi zi, în jurul orei 6:50.

În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii au dispus efectuarea necropsiei bărbatului, fiind realizată la data de 6 august de către Serviciul de Medicină Legală Ploieşti.

În urma necropsiei, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a opinat schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, informează IPJ Prahova.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte, însă încadrarea juridică s-ar putea schimba pe parcursul anchetei.

author avatar
Andrei Ștefan
391 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger