AcasăNewsCresterile de salarii afecteaza grav PIB-ul. Anuntul facut de presedintele Consiliului Fiscal!

Cresterile de salarii afecteaza grav PIB-ul. Anuntul facut de presedintele Consiliului Fiscal!

Dupa ce autoritatile au aruncat cu cresteri de salarii in stanga si in dreapta, toti mai multi bugetari solicita bani mai multi la salarii si ameninta cu greva.

Au primit, deja, vesti bune demnitarii, militarii sau medicii. Profesorii vor noi cresteri salariale, in timp ce politistii, angajatii de la Metrorex si controlorii de trafic ameninta si ei cu proteste.

Aceasta spirala atrage vesti proaste din punct de vedere economic, specialistii fiind ferm convinsi ca PIB-ul va avea de suferit. Numai pentru cresterile salariale anuntate in Sanatate este nevoie de 1,7 miliarde de lei in plus in fiecare an. Daca se vor majora salariile si din celelalte sectoare cu o medie de 25%, am putea ajunge la un impact de 15 sau 16 miliarde de lei pentru anul viitor.

Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, trage un semnal de alarma. „Este normal sa existe si alte categorii sociale care solicita cresteri salariale. Putem spune ca s-a deschis Cutia Pandorei. Cifrele anuntate public de diversi ministri duc in zona de 15-16 miliarde de lei impact anul viitor, ceea ce e un impact mare, ajungem la un deficit bugetar de 5% din PIB, care e un deficit catastrofal intr-un context in care economia a inceput sa isi mai revina. Daca toti angajatii de la stat ar primi majorare salariala de 25%, acest lucru, impreuna cu prevederile noului Cod Fiscal, ar dezechilibra masiv bugetul”, a fost mesajul transmis de presedintele Consiliului Fiscal.

author avatar
Cristi Ionita
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger