AcasăNewsCreștere semnificativă a indicelui ROBOR la 3 luni. La ce valoare a...

Creștere semnificativă a indicelui ROBOR la 3 luni. La ce valoare a ajuns joi

Creștere semnificativă a indicelui ROBOR la 3 luni. La ce valoare a ajuns joi (sursa foto: jurnaluldearges.ro)

Românii cu rate la bănci stau, frecvent, cu ochii pe informațiile oficiale venite de la BNR.

Iar din datele comunicate joi, 28 aprilie, rezultă că indicele ROBOR la 3 luni a crescut simțitor față de ziua precedentă.

E vorba despre indicele în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă. Și care a urcat, joi, la 4,88 % pe an, față de 4,79 % pe an, cât fusese miercuri, potrivit informațiilor publicate de Banca Națională a României (BNR).

La cât a ajuns ROBOR-ul la 6 luni

De asemenea, se remarcă și o creștere a indicelui ROBOR la 6 luni. Acest indice este utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă. Conform informațiilor publicate joi, 28 aprilie, de BNR, ROBOR la 6 luni a ajuns la 5,00% pe an, față de 4,95% – valoarea de miercuri.

Totodată, din cifrele făcute publice de BNR se poate observa că indicele ROBOR la 12 luni a crescut la 5,07% pe an, față de 5,04% pe an, cât fusese miercuri, 27 aprilie.

La începutul lui 2020, indicele ROBOR la 3 luni era 3,19% pe an, conform stiripesurse.ro, în timp ce la debutul anului 2021 se situa la 1,98%.

134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger