AcasăNewsCreste numarul victimelor de la “Colectiv”: Teodora Maftei a plecat “in alte...

Creste numarul victimelor de la “Colectiv”: Teodora Maftei a plecat “in alte locuri, unde sa nu doara”!

Sa scriu la timpul trecut despre cineva pe care am cunoscut imi e imposibil. Cuvintele parca au disparut, frazele se leaga greu si nimic nu pare ca merita banalul „BT”. 47 de victime si numaratoarea continua. De ieri, Teodora Maftei va fi doar o amintire. Una colectiva pentru cei din bresla jurnalistilor sportivi.

Teodora Maftei a iubit fotografia si Rapidul mai mult decat orice pe lumea asta

Inainte sa aiba loc tragedia de la „Colectiv”, Teodora (36 de ani, editor la Pro TV) se pregatea de lansarea unei noi expozitii personale. Era pasionata de fotografie, iar in pozele sale surprindea detalii si nuante. S-a indragostit de aceasta arta dupa una dintre cele sapte operatii pe creier suferite. Diagnosticata cu chist arahnoidian de fosa posterioara (o acumulare de lichid pe cerebel, imposibil de eliminat), Teo a inteles ca imaginile pot reda mai mult decat o mie de cuvinte scrise intr-o stire. „Uneori, este nevoie sa mori putin ca sa simti cu adevarat ca traiesti”, afirma deseori cea mai infocata sustinatoare a Rapidului din presa sportiva.
Internata la Spitalul de Arsi din Capitala, Teodora Maftei a fost transportata saptamana trecuta in Israel, la „Hadassah Medical Center”, din Ierusalim. Desi a trecut cu bine peste weekend, starea ei de sanatate s-a deteriorat brusc ieri dimineata, cand medicii evrei n-au mai avut altceva de facut decat sa-i constate decesul. „Vreau incepand de astazi sa zambim… sa ne bucuram de tot ce avem… de toti ce-i pe care-i avem…. sa facem lucruri noi… sa ne descoperim pe noi…. si toate pentru Teo….Va implor!”, a scris fratele ei, Ion Viorel Maftei, pe Facebook.
Exact asta si-ar fi dorit si Teodora, un om plin de viata, o luptatoare pana la epuizare, asa cum reiese si din poezia pe care ea a compus-o acum ceva timp pe patul de spital la numai cateva ceasuri dupa o noua interventie pe creier.

Da’ pe facebook, oare cine poa’ sa fie?

Da, este chiar ea, Teo cea dilie.

Hai, spuneti ceva, ca ma plictisesc,

Ranile ma dor, dar eu tot zambesc.

Stai sa prind putere si vorbim mai bine,

Ca doar nu scapati asa usor de mine.

Pentru aceia care credeau c-am plecat

in vacanta, frate, aveti ceva la cap!

Cum sa-mi fac concediul prin spitale, iara?

Prefer alte locuri, unde sa nu doara.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
936 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger