AcasăNewsCrește capacitatea de testare la Institutul "Cantacuzino", în lupta cu noul coronavirus

Crește capacitatea de testare la Institutul „Cantacuzino”, în lupta cu noul coronavirus

 

Un anunț foarte important în lupta care se duce, la nivel național, cu noul coronavirus a venit, în acastă ultimă zi a săptămânii, din direcția Ministerului Apărării Naționale.

Și vizează Institutul „Cantacuzino”, care sprijină, și pe mai departe, deopotrivă autoritățile și spitalele militare și civile implicate în combaterea infecției cu virusul SARS CoV-2. „Prin reorganizarea fluxului activităților, sporirea eforturilor echipelor de specialiști și reconfigurarea programului de lucru, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, prin Laboratorul Infecții Respiratorii Virale, a reușit creșterea numărului de teste realizate zilnic pe probe recoltate de la pacienții suspecți de infecție cu virusul SARS CoV-2”, transmite MApN-ul.

Acest lucru înseamnă că, dacă la începutul activității de testare la infecția cu noul coronavirus acolo „se puteau prelucra, în medie, până la 250 de probe zilnic”, nivelul de lucru a crescut în prezent „spre 400 de probe prelucrate în 24 de ore”, din câte reiese din comunicatul Ministerului.

99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger