AcasăNewsCresc sumele acordate profesorilor care corectează lucrările la Evaluarea Națională și la...

Cresc sumele acordate profesorilor care corectează lucrările la Evaluarea Națională și la BAC. Anunțul Ministerului Educației

(sursa foto: newsbv.ro)

Cu scurt timp înainte să înceapă două examene importante pentru viitorul parcurs școlar al absolvenților claselor a VIII-a și a XII-a, Evaluarea Națională și, respectiv, Bacalaureatul, de la nivelul Ministerului Educației a venit un anunț semnificativ pentru cadrele didactice care urmează să corecteze lucrările elevilor care vor susține probele scrise ale acestor examene.

Ligia Deca, ministrul Educației, și-a pus, vineri, semnătura pe un ordin important, în contextul Evaluării Naționale și a Bacalaureatului din acest an.

Deca a semnat vineri ordinul nr. 4.483/2023, „prin care cresc sumele acordate tuturor celor care se implică în derularea examenelor și a concursurilor naționale 2023, pentru a reconfirma importanța acestor activități și pe aceea a participării personalului didactic și didactic auxiliar la desfășurarea lor.

Ordinul prevede creșterea sumelor și pentru personalul implicat în comisiile pentru organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal, profesional și dual pentru anul școlar 2023 – 2024 și în comisiile din cadrul examenelor de absolvire/certificare a calificării profesionale pentru învățământul profesional, liceal și postliceal, sesiunile anului 2023”, anunță Ministerul Educației.

Cât va primi un profesor care corectează lucrări la Evaluarea Națională 2023

Conform precizărilor din comunicat, media creșterilor este de 30% față de anul 2022, pentru toate tipurile de activități din cadrul comisiilor.

Astfel, în cadrul evaluării naționale a absolvenților clasei a VIII-a 2023, norma actuală de plată prevede suma de 15 lei/lucrare corectată, față de 11 lei/lucrare corectată, în anul 2022.

În cadrul examenului național de bacalaureat 2023, norma actuală de plată prevede suma de 18 lei/lucrare corectată, față de 14 lei/lucrare corectată, în anul 2022”, se menționează în comunicatul Ministerului Educației.

Ce vești primesc profesorii asistenți la EN/BAC

Și nu sunt singurele majorări anunțate de la nivelul instituției conduse de către Ligia Deca, înainte să înceapă cele două examene importante pentru parcursul elevilor din clasele terminale de școală generală și liceu. Și profesorii asistenți la Evaluarea Națională (EN) și, respectiv, Bacalaureat primesc vești.

Pentru profesorii asistenți la evaluarea națională, normele prevăd suma de 145 de lei/zi, față de 110 lei în anul 2022, în timp ce pentru profesorii asistenți în cadrul probelor scrise ale examenului de bacalaureat, normele prevăd suma de 157 de lei/zi, față de 120 de lei/zi în anul 2022”, conform comunicatului Ministerului Educației.

Normele de plată detaliate pentru fiecare tip de activitate/comisie pot fi consultate AICI.

author avatar
Andrei Coman
266 afisari

5 COMENTARII

  1. Profesorii au salarii de lux plus sporuri peste sporuri, prime peste prime, vauchere de vacanță, indemnizații de hrană. N-ar trebui să mai primească bani pentru lucrările corectate. Acei bani sunt din contribuțiile angajaților din privat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger