AcasăNewsCresc salariile bugetarilor în România, chiar din august. Anunțul oficial de la...

Cresc salariile bugetarilor în România, chiar din august. Anunțul oficial de la Ministerul Muncii

salariiCine sunt românii care vor primi salarii mai mari de la 1 august 2023. Vezi dacă şi jobul tău e pe listă!

Bugetarii vor avea parte de o majorare salarială, valabilă începând chiar cu luna august, după cum a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Oficialul de la Guvern a dezvăluit că doar anumiți bugetari vor avea salariul majorat.

Salarii majorate cu 50%

„Începând cu luna august o să se acorde o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea cadru nr 153/2017 pentru anul 2022 şi luna decembrie 2021”, a declarat ministrul Muncii, sâmbătă, la Antena 3.

Salariile ar putea fi majorate cu până la 50%, potrivit actului normativ.

Bugetarii ar putea avea salarii mai mari chiar începând cu august 2022, luna care tocmai a început, pe fondul unui nou proiect de OUG în care sunt incluse majorări substanțiale de salarii, în mai multe instituții. Personalul din instituțiile și autoritățile publice nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile este cel care urmează să beneficieze de majorări de salarii cu până la 50%, indiferent de de numărul de proiecte în care e implicat, scrie HotNews.

Ce bugetari vor avea salariile majorate

Mai există, totodată, o serie de angajați care beneficiază de o majorare de 15% a salariului de bază. Aceștia fac parte din:

Ministerul Finanțelor
Ministerul Muncii
Ministerul Mediului
Ministerul Dezvoltării
Ministerul Investițiilor și Proiectelor europene
Ministerul Sănătății
Ministerul Educației
Ministerul Culturii
Ministerul Transporturilor
Casa Națională de Asigurări de Sănătate
Instituțiile aflate în subordinea acelora de mai sus
Funcționarii publici din Administrația Prezidențială
Secretariatul General al Guvernului
Ministerul Justiției
Funcționarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului

Ce angajați de la stat vor mai avea salariul de bază mărit cu 15%

Funcționarii publici din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea:

Ministerului mediului
Ministerului Sănătății
Ministerului Educației
Ministerului Culturii
Ministerului Transporturilor și Ministerului Muncii
Direcții regionale și județene de statistică

Ce prevede proiectul de Ordonanță de Urgență

Astfel, prin proiectul de Ordonanță de Urgență a Executivului se propun următoarele creșteri salariale în România:

„1. Majorări salariale acordate prin modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.130/2021 :
-acordarea, începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021, tuturor categoriilor de personal bugetar, cu excepția personalului care ocupă funcții de demnitate publică și a personalului încadrat la nivelul administrației publice locale.

2. Majorări salariale acordate prin modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice:
-acordarea, începând cu luna august 2022, a salariilor de bază prevăzute de lege pentru anul 2022, pentru personalul din cadrul Institutului Național de Statistică precum și din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică,
-acordarea majorării salariului de bază de 15% pentru complexitatea muncii pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Ministerului Culturii și Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a personalului din cadrul instituțiilor aflate din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, precum și a serviciile publice deconcentrate ale acestor ministere,
-acordarea majorării salariului de bază de 15% pentru complexitatea muncii personalului din cadrul Institutului Național de Statistică precum și din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică.

3. Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget, pe fiecare ordonator principal de credite”, se arată în OUG.

author avatar
Andreea Vlad
1.906 afisari

10 COMENTARII

  1. la sanatate le maresc incontinuu si tot iau spaga , oricum nu-i mai voteaza nimeni , tot cu sts trebuie sa se descurce .

  2. BUGETUL TARII E CHELTUIT DE BUGETARI !,DAR E REALIZAT IN CEA MAI MARE PARTE DE PRIVATI.
    PRIN MARIREA SALARIILOR LA BUGETARI FARA SA EXISTE CRITERII DE PERFORMANTA ASTA-I O BATAIE DE JOC SI O SFIDARE .
    CEI CARE AU MUNCIT SI AU CONTRIBUIT LA SISTEMUL DE PENSII SUNT IGNORATI ,SFIDATI DE ASA ZISA CLASA POLITICA ,DE GUVERNANTI SI SPECIALII DE CARE NU SE ATINGE NIMENI ,ACEI SPECIALI CARE POT ORCAND SANTAJA SAU STRINGE CU USA PE CEI CARE LE_AR UMBLA LA INTERESE.
    TRAIM INTR_O COLONIE IN CARE CONSTITUTIA E PRESUL DE LA INTRARE IN PARLAMENT.

  3. mu-arte lor! mu-arte lor! mu-arte militienilor! blestem vesnic militia securitarea cacarmata haita tradatori mancalai ratati

  4. Sa se mareasca dupa ce o sa reduca numarul de bugetari.Sunt zeci de mii de plimbatori de hartie, nu isi pot dovedi activitatea zilnica decat ca a primit o adresa si a distribuit o spre rezolvare.

    • @Ioana M. 2022-08-07 17:31 17:31:09
      1.INS: Rata șomajului în România a scăzut la 5,3%. Șomajul în rândul tinerilor este însă de peste 22%.439.900 persoane 01.08.2022
      2.Ministerul Muncii: 100.000 de lucrători străini pot veni să muncească în România anul acesta 27.01.2022
      voi incerca sa fiu constructiv fara cinism am citat chiar de la um digi 24 sri
      a.Din ce am observat o rata a somajului de 10% creaza o presiune sanatoasa pe piata fortei de munca.
      b.sa dea statul afara jumatate din cei 1.270.000 oficial cat are,veti avea 600.000 someri sa spunem
      c.oricum aveti un deficit de minim 200.000 forta de munca in Romania,asa ca mai mult de inca 400.000 someri in plus nu vor fi avea adica vreo 10% cat afirmam
      repet.nu e cinism.in tara asta se aranjeaza si minutul in care se gol de aer, sunt masluite si zarurile cu care jucati babaroase pe bambilici.
      Incercati sa ganditi Constructiv.Am 22 Ani vechime,am trecut prin 11 firme unde am avut 12 locuri de munca.Alti colegi de aceiasi varsta si mai multe.
      baietzeii si fetitzele lui mamica si taticu sa-si intrebe parintzeii si bunicutzii unde vor mai da cu sapa

  5. În cazul în care nu v ați tâmpit de tot ar trebui sa înțelegeți foarte clar dacă citiți pana la final ca nu se va acorda nicio majorare….de la stat nu se suplimentează nimic,instituțiile nu au bugete nici sa și plătească cheltuielile,nu ca mai lăsați prostiți maaaa

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger