AcasăNewsCresc preturile de pe litoralul romanesc

Cresc preturile de pe litoralul romanesc

Intr-o perioada in care cei mai multi romani se gandesc la vacanta de iarna, oficialii din turism iau o decizie care in mod cert ne va afecta pe termen mediu sau lung.

Reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc anunta ca, majorarea preturilor la utilitati, dar si a taxelor si impozitelor va avea un efect crunt asupra turismului romanesc.

In acest moment, se ia in calcul o crestere a preturilor cu 5-10% pentru sezonul estival 2014, insa, chiar si asa, oficialii din turism sustin ca e posibil sa nu-si acopere cheltuielile, mai ales ca respectivul sezon este vazut drept unul plin de incertitudine.

Mai mult, reprezentantii FPTR sustin ca, in 2013, litoralul romanesc a fost pe minus, avand cu 5% mai putini turisti decat in 2012. Si, conform Realitatea TV, turistii care inca merg pe litoralul romanesc dribleaza tot mai mult restaurantele preferand sa cumpere mancarea din supermarket sau chiar sa-si gateasca singuri.

Exista si o veste semi-buna, reprezentantii FPTR anuntand ca, daca TVA-ul la alimentatia din restaurantele hotelurilor ar scadea de la 24% la 9%, atunci numarul turistilor prezenti pe litoralul romanesc ar putea creste cu circa o treime.

author avatar
Cristi Ionita
443 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger