AcasăNewsCresc pedepsele pentru cei care bat și ucid animale. Ani grei de...

Cresc pedepsele pentru cei care bat și ucid animale. Ani grei de închisoare!

inchisoareCresc pedepsele pentru cei care bat și ucid animale până la 7 ani de închisoare

O lege votată miercuri, 13 aprilie, de Camera Deputaților în calitate de camera decizională crește semnificativ pedepsele pentru persoanele care bat și ucid animale.

S-au înregistrat 281 voturi pentru. Proiectul modifică Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, informează Agerpres. Deputaţii au introdus în lege un nou text potrivit căruia zoofilia este considerată cruzime faţă de animale.

De asemenea, animalul aflat într-o situaţie de pericol este considerat şi animalul care a fost rănit, schingiuit sau supus zoofiliei, precum şi animalul care nu beneficiază de hrană şi apă în cantităţi suficiente, de un adăpost corespunzător sau de tratamente medicale, au mai stabilit deputaţii.

Pedepse cu închisoarea de la 2 la 7 ani

Legea prevede pedepse cu închisoare de la 2 la 7 ani pentru uciderea animalelor cu intenție, schingiuire, organizarea de lupte sau zoofilia. În prezent, legea 205 din 2004 prevedea închisoare între 3 luni și un un an sau amendă penală.

Noua lege votată în Parlament prevede și închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă pentru intervenții chirurgicale sau despărțirea puilor de mamă înainte de 8 săptămâni de viața.

author avatar
Andreea Vlad
201 afisari

3 COMENTARII

  1. un lucru bun, dar trebuie mediatizat intens , pentru ca ghiorlanul are acces greu la lege .

  2. Asa si trebuie Doamne ajuta!! Dar sa se aplice legea nu sa se lungeasca procesele la infinit!! Cum se intimpla in Romania in 99% din cazuri!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger