AcasăNewsCrematoriul California

Crematoriul California

Coplesit de amploarea dezastrului, Trump a ramas fara cuvinte

In timp ce presedintele Donald Trump a vizitat, sambata, ruinele orasului Paradise, devastat de flacari, bilantul incendiului ”Camp Fire” continua sa creasca: 76 de morti si 1276 de persoane disparute, cel mai greu bilant uman din istoria Californiei.

Coplesit de amploarea dezastrului Trump a ramas fara cuvinte

Sambata seara, autoritatile din California au anuntat ca au descoperit resturile calcinate a inca cinci victime iar seriful comitatului Butte, Korea Honea, a declarat ca numarul celor disparuti este de 1276, cu 265 mai multi decat in bilantul provizoriu anuntat vineri. Insa aceste cifre raman inca imprecise pentru ca ele au fost stabilite plecand de la ”date brute”. Incepand de vineri, 380 de persoane au fost localizate si retrase de pe lista disparutilor. Donald Trump a vizitat ruinele orasului Paradise, aflat la 280 km nord de San Francisco, unde incendiul ”Camp Fire” a fost declarat in 8 noiembrie. Impactul acestui urias incendiu este vizibil  la peste 200 km sud de Paradise, pana la San Francisco, unde autoritatile au lansat o alerta de poluare, indicele de calitate al aerului atingand nivele comparative cu cel din Dacca, capitala Bangladesh, pana si celebrul pod Golden Gate fiind invaluit intr-o ceata groasa. Focul a transformat in cenusa orasul Paradise (27.000 de locuitori) si a devastat peste 60.000 de hectare de vegetatie.

Aceasta este tot ce a mai ramas dintr un oras cu 27000 de locuitori adica nimic

Sambata, doar 55% din incendiu fusese stins si continua sa ameninte locuintele a peste 50.000 de persoane care au primit la randul lor ordine de evacuare. Ploile asteptate saptamana aceasta vor usura sarcina pompierilor, veniti din mai multe state. In sudul Californiei, incendiul ”Woosley Fire” a ucis trei persoane si a stramutat peste 200.000, distrugand peste 500 de cladiri in apropiere de Malibu, oras costier la vest de Los Angeles. Potrivit specialistilor, multiplicarea incendiilor devastatoare din California este cauzata de secetele prelungite pe care le pun in legatura ca incalzirea climatica. Dar avocatii care reprezinta victimele incendiului ”Camp Fire” arata cu dgetul spre compania Pacific Gas&Electric pe care o acuza de deficiente de mentenanta a instalatiilor electrice si impotriva careia au lansat o procedura judiciara. Ipoteza caderii unui cablu electric de pe stalpii de retea a fost avansata de mai multe ori pentru explicatia originii incendiului dar Pacific a comunicat: cauzele incendiului nu au fost inca oficial determinate.

author avatar
Tudor Borcea
260 afisari

1 COMENTARIU

  1. Trebuie regândite habitatle umane. Noi trăim în inginerii care datează de mai bine de 3000 de ani. Casa de lemn țiglă pereți de regips. Unul aprinde altul întreține celalalt atâta focul… Ne întrebam în alte habitate de ce mor oamenii de tsunami sau afluenți necontrolati . Pai pt ca stau aproape de apa… La foc de pădure. La cutremur vina o poarta doar arhitecții contemporani ce nu au găsit habitate sigure.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger