AcasăNewsCredite nerambursabile de 10.000 de euro pentru tineri

Credite nerambursabile de 10.000 de euro pentru tineri

Tinerii pot incepe o afacere pe cont propriu in domeniul alimentatiei publice

Tinerii cu varste de pana la 35 de ani care infiinteaza firme si angajeaza minimum doi salariati primesc de la stat echivalentul a 10.000 de euro, sub forma de fonduri nerambursabile.

Tinerii pot incepe o afacere pe cont propriu in domeniul alimentatiei publice

Cei care vor sa obtina aceste fonduri trebie sa se inscrie online in programul de finantare, pe www.aippimm.ro, apoi sa incarce planul de afaceri si alte documente solicitate.

Potrivit AvocatNet, planul de afaceri trebuie sa cuprinda investitii in active corporale (terenuri, constructii, spatii de birouri, de productie, mobilier,  echipamente etc) si/sau necorporale (brevete,  licente, francize etc), pe o perioada determinata, in scopul realizarii unor obiective clare, concrete si reale.

Conditii

Solicitantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

–         sa infiinteze pentru prima data o societate comerciala cu raspundere limitata in conditiile Legii nr. 31/1990;

–         sa aiba varsta de cel mult 35 de ani, impliniti cel mai tarziu in ziua inregistrarii cererii de inmatriculare a SRL;

–         sa nu mai fi avut calitatea de actionar sau asociat al unei firme in spatiul UE;

–         sa nu mai fi beneficiat de finantare in cadrul acestui program;

–         sa depuna la Registrul Comertului o declaratie pe propria raspundere referitoare la indeplinirea conditiilor de participare la programul de finantare.

Pe langa aceste conditii, microintreprinderea trebuie sa fie SRL-debutant, infiintata de unul sau cel mult cinci intreprinzatori debutanti si trebuie sa aiba in obiectul de activitate cel mult cinci grupe de activitate prevazute in lista de clasificare a activitatilor din economia nationala (CAEN).

Obligatii

Intreprinzatorii care vor sa obtina fonduri nerambursabile trebuie sa:

–         angajeze cu contract de munca pe durata nedeterminata, cu norma intreaga si sa mentina in activitate cel putin doi salariati;

–         sa reinvesteasca cel putin 50% din profitul realizat.

Tinerii vor obtine astfel fonduri nerambursabile reprezentand maximum  50%, respectiv echivalentul in lei a cel mult 10.000 euro, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile, aferente planului de afaceri, pentru care se face dovada surselor de cofinantare.

author avatar
Arpad Dobre
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger