AcasăNewsCredeai ca le stii toate secretele? Detalii inedite despre cei mai bogati...

Credeai ca le stii toate secretele? Detalii inedite despre cei mai bogati 10 monarhi din lume si averile lor fabuloase!

Vezi topul celor mai bogati monarhi din lume, bazat pe cifrele date publicitatii de Almanahul de Gotha, o publicatie specializata care tine evidenta familiilor nobiliare, a genealogiilor si a averilor acestora.

  1. Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii

Varsta: 85 de ani Anul inceperii domniei: 1952 Avere estimata: 95 miliarde de dolari

In mod traditional in calcularea averii Reginei Elisabeta nu se iau in considerare obiectele care sunt catalogate ca fiind proprietate publica, dar care insumate au o valoare estimate la cateva sute de milioane de dolari. Daca la asta adaugam si uriasele proprietati imobiliare detinute de Casa Regala a Marii Britanii, precum si colectia regala de arta, este clar de ce Regina Angliei se afla pe primul loc al acestui top.

2. Regele Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud al Arabiei Saudite

Varsta: 87 de ani Anul inceperii domniei: 2005 Avere estimata: 63 miliarde de dolari

Majoritatea banilor regelui saudit provin din vanzarea petrolului de unde  se obtine aproape 1 miliard de dolari pe zi. De asemeni, regele Abdulah este pasionat de echitatie, fiind fondatorul Clubului de Echitatie din Riad. In grajdurile sale se gasesc unele dintre  cele mai scumpe exemplare de cai arabi.

3. Sheicul Khalifa bin Zayed al-Nahayan, emirul de Abu Dhabi

 

Varsta: 64 de ani Anul inceperii domniei: 2004 Avere estimata: 48 miliarde de dolari

Principalul motiv pentru care Seicul Khalifa se afla pe locul trei in acest top este acela ca Abu Dhabi detine 80% din rezerva de petrol a Emiratelor Arabe Unite. Pe langa petrol Seicul mai face bani si din investitii, detinand actiuni la multe corporatii internationale din diverse sectoare ale economiei.

4. Regele Adulyadej Phumipon al Thailandei

Varsta: 84 de ani Anul inceperii domniei: 1946 Avere estimata: 44 miliarde de dolari

Regele Adulyadej este nu numai unul dintre cei mai bogati monarhi, ci si unul dintre cei mai interesanti: o mare parte a averii e investita in proiecte agricole in toata tara, asta si pentru ca Majestatea Sa detine in calitate de proprietar suprafete foarte mari de pamant.

Pe langa proiectele agricole regele Thailandei este si un cunoscut colectionar de bijuterii, detinand piese in valoare de multe sute de milioane de dolari.

5. Mohammed bin Rashid Al Maktoum emirul Dubaiului

Varsta: 62 de ani Anul inceperii domniei: 2006 Avere estimata: 40 miliarde de dolari

Emirul Dubaiului detine functia de prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite si este cunoscut ca si vecinul sau, Regele Arabiei Saudite, pentru pasiunea sa pentru cai, fiind la randul sau detinatorul unui grajd populat cu exemplare foarte scumpe de cai arabi.

Evident nu de aici ii vine fabuloasa avere, ci de la petrolul pe care emiratul Dubaiului il detine in subsolurile sale. Cu banii castigati din petrol Rashid Al Maktoum isi permite sa fie unul dintre cei mai  mari dezvoltatori imobiliari din zona Golfului, Dubaiul detinand, de exemplu, singurul hotel de 7 stele din lume – Burj Al Arab.

6. Hassanal Bolkiah sultanul Bruneiului

Varsta: 65 de ani Anul inceperii domniei: 1967 Avere estimata: 37 miliarde de dolari

Cea mai notabila proprietate pe care Sultanul Bruneiului o detine este o colectie de masini care numara aproape 6000 de modele, multe dintre ele fiind  editie limitata sau masini de epoca. Palatul Sultanului, Istana Nurul Iman (Palatul luminilor), se intinde pe o suprafata de 200 de mii de metri patrati, si are 1788 de apartamente si 257 de bai.

7. Regina Beatrix a Olandei

Varsta: 74 de ani Anul inceperii domniei: 1980 Avere estimata: 15 miliarde de dolari

In mod traditional averea reginei Olandei este limitata la 300 de milioane de dolari. Acest lucru nu include si o patrime  din actiunile la Compania Royal Royal Dutch Shell pe care familia regala o detine si nici impresionanta colectie de arta si bijuterii.

8. Printul Hans-Adam al II-lea de Liechtenstein

Varsta: 67 de ani Anul inceperii domniei: 1989 Avere estimata: 6,5 miliarde de dolari

Cea mai importanta sursa a averii micutului stat alpin este banca familiei regale- LGT. Deasemeni merita luat in calcul si palatul din secolul al XVII-lea pe care familia princiara il detine la Viena si care adaposteste o impresionanta colectie de arta. Palatul este situat pe o proprietate de peste 20 de mii de hectare.

9. Henri Mare Duce de Luxemburg

Varsta: 56 de ani Anul inceperii domniei: 2000 Avere estimata: 5 miliarde de dolari

Spre deosebire de monarhii din lumea araba, confratii lor europeni nu au averile provenite din vanzarile de petrol. Averea Ducelui Henri este formata din actiuni la diverse companii multinationale, depozite in aur, precum si proprietati imobiliare. Alteta Sa cheltuie o mare parte a averii in incercarea de a proteja viata salbatica din arhipelagul Galapagos.

10. Printul Albert al II-lea de Monaco

Varsta: 53 de ani Anul inceperii domniei: 2005 Avere estimata: 4 miliarde de dolari

Printul Albert este proprietarul  unor colectii extrem de valoroase: de  arta, masini, timbre, antichitati etc. Deasemeni primeste o importanta renta anuala de la Cazinoul din Monte Carlo.

author avatar
Bogdan Enache
2.476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger